Konya'da Sarraflar Çarşısında Hareketlilik Başladı

Tarihi Konya Bedesten Çarşısında bayram ve düğün sezonunun yaklaşmasıyla birlikte hareketlilikte arttı.

Konya'da Sarraflar Çarşısında Hareketlilik Başladı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

VATANDAŞ KUYUMCUYA AKIN ETTİ
Konya Bedesten Sarraflar çarşısında kuyumculuk yapan Yusuf Akdemir, Ramazan Bayramı’nın yaklaşması ve altın fiyatlarına sürekli gelen zamlar nedeniyle altın satışlarından memnun olduklarını dile getirdi. Kuyumcu Yusuf Akdemir,” Ayın 17’sinden itibaren vatandaşların maaşları hesaplara yatmaya Bütün bankalarda kuyruklar var, vatandaş parasını çekiyor çektiği parayla bütçesine göre kimi gram altın alıyor kimi çeyrek altın alıyor” diyerek çarşının ne kadar yoğun olduğundan bahsetti.


VATANDAŞ GRAMDAN ŞAŞMIYOR
Yoğun olan altın satışlarının gurbetçilerin gelmesi ile daha da yoğunlaştığına dikkat çeken Yusuf Akdemir, fiyatlarda oluşan sürekli artış nedeniyle ve kâr marjı yüksek olduğu için vatandaşın genelde gram veya çeyrek altına yöneldiğinden söz etti.


VATANDAŞ BİLİNÇLİ
İnsanımızın altın konusunda bilinçli olduğunu ve sürekli fiyatları takip ettiğini, düştüğü zaman hemen alındığını yükseldiği zaman ise hemen satıldığını söyleyen Akdemir,” Bazen biz bile alamıyoruz mesela altını satıyoruz fakat yerine geri koyamıyoruz veya alıyoruz satamıyoruz elimizde kalıyor. ” diyerek yakındı.


TEK SEVİNDİĞİMİZ NOKTA ENFLASYONDAN KORUNMASI
Mesleğinin aslında o kadar rahat olmadığını ve para kazandırmadığından söz eden Akdemir, kuyumculukta kâr marjının çok düşük olduğunu belirtti.
Akdemir,” 1300 liralık altın alıyorum sadece 1 lira kâr elde ediyorum. Pazarda 30 liraya satılan domateste bize göre daha fazla kar elde ediliyor. Aslında sarraflar göründüğü kadar çok paralarla oynamıyor. Tek sevindiğimiz nokta enflasyondan sermayemiz korunuyor” diyerek düşüncelerini dile getirdi.
 

MUHABİR: BEYZA DEMİREL

Bakmadan Geçme