Konya'da Seçim Afişinde Sert Eleştiriler: 'Ahlaklı Belediyecilik Partisi' Tartışması 

Konya'da 31 Mart 2024 tarihinde gerçekleştirilecek yerel seçimlere sayılı günler kala, seçim atmosferi sosyal medyada gerilimli bir hal alıyor. Yeniden Refah Partisi'nden Konya Büyükşehir Belediye Başkan adayı olan Mehmet Köseoğlu için hazırlanan seçim afişi, AK Partili ve CHP'lilerin tepkisini çekti. Afişin içeriği ve kullanılan ifadeler, özellikle diğer adaylara yönelik sert eleştirilere neden oldu.

Konya'da 31 Mart 2024 tarihinde gerçekleştirilecek yerel seçimlere sayılı günler kala, seçim atmosferi sosyal medyada gerilimli bir hal alıyor. Yeniden Refah Partisi’nden Konya Büyükşehir Belediye Başkan adayı olan Mehmet Köseoğlu için hazırlanan seçim afişi, AK Partili ve CHP’lilerin tepkisini çekti. Afişin içeriği ve kullanılan ifadeler, özellikle diğer adaylara yönelik sert eleştirilere neden oldu.
Afişte yer alan "Ahlaklı Belediyecilik" logosu ve sloganı, mevcut belediye başkanı AK Partili Uğur İbrahim Altay ile CHP Konya Büyükşehir Belediye Başkan Adayı İsmail Sonkaya'ya yönelik sert mesajlar içeriyor. Alt kısmında ise "Borç, Faiz, Torpil, Rüşvet, Rant, Yolsuzluk" kelimelerinin kullanılması, seçim sürecinde gerginliği artırdı.
Konya'daki seçmenler arasında afişin dozunun aşırı olduğu ve seçim kampanyasının sağlıklı bir zeminde yürütülmesi gerektiği yönünde geniş bir görüş birliği oluştu. Afişte dikkat çeken bir diğer detay ise; AK Parti'nin logosu olan ampulün içinde CHP'nin altı okunun yer alması oldu. Bu detay, görsel olarak da büyük bir tartışma konusu haline geldi. Afişteki sembolizmin, seçmenler arasında parti propagandası yapma amacını taşıyıp taşımadığı konusunda çeşitli yorumlar yapıldı.
Seçim atmosferinin iyice kızıştığı Konya'da, vatandaşlar ve siyasetçiler, seçim kampanyalarında daha yapıcı ve sağduyulu bir dilin kullanılması çağrısında bulunuyor. 

Konya'da Seçim Afişinde Sert Eleştiriler: 'Ahlaklı Belediyecilik Partisi' Tartışması 
Özel Haber

Bakmadan Geçme