• Haberler
  • Konya
  • Konya'da seçimin kaderini değiştiren 3 oy: 'Sandıkta kazandığım seçimi adliyede kaybettim'

Konya'da seçimin kaderini değiştiren 3 oy: 'Sandıkta kazandığım seçimi adliyede kaybettim'

2024 Yerel seçimlerinde Konya'nın Karatay ilçesine bağlı Aziziye Mahallesinde muhtar adayı olan Hüseyin Özgül, 1055'nolu sandıkta İl Seçim Kurulu'nun sayımı sonrası oyların 225'ten 228'e yükseltildiğini belirtti. Özgül, artan 3 oyla ilgili gerekli yanıtı alamadıklarını ifade etti.

Youtube Kanalı
Youtube Kanalı
Abone Ol
Konya'da seçimin kaderini değiştiren 3 oy: 'Sandıkta kazandığım seçimi adliyede kaybettim'

31 Mart Mahali idareler ve Genel Seçimlerinde Konya’nın Karatay ilçesine bağlı Aziziye mahallesinde muhtar adayı olan Hüseyin Özgül, seçimler sonuçlanırken 2 oy farkla seçimleri kazandı.

Ancak sonrasında diğer adayların itirazıyla oylar Konya İl Seçim Kurulu tarafından yeniden sayıldı. Yeniden sayılan oylar seçimin kaderini değiştirirken 1055’nolu sandıkta çıkan sonuç tartışmalara neden oldu.

1055’nolu sandıkta ilk yapılan sayımda 225 oy çıkmış, İl Seçim Kurulu tarafından yapılan 2’nci sayımda ise, 228 oy çıktı. Artan 3 oyla birlikte başta seçimi önde götüren Özgül, 1 oy farkla seçimi kaybetti. 

“SANDIKTA KAZANDIĞIM SEÇİMİ ADLİYEDE KAYBETTİM”


Artan 3 oyla ilgili İl Seçim Kurulu tarafından tatmin edici bir cevap almadığını söyleyen Hüseyin Özgül, “Sandıkta kazandığım seçimi, adliyede kaybettim.” dedi.  

Özgül, “Oylar ilk sayılırken seçimi 2 oy farkla kazandım.  Ancak sandıkta muhtarlığı kazanmama rağmen adliyede kaybettim.

İlk başta 1055 numaralı sandıkta 225 oy sayılmıştır, 225 tane zarf çıkmıştır. Ama İl Seçim Kurulu’ndaki sayımlarda bu sayı 228’e çıkmıştır.

Bu zarflar nereye gitti? Kimden alındı? Kime verildi? Bunlar bize izah edilmemiştir. Oylar tek taraflı sayılmıştır. Biz de orada açık sayımın yapılması gerektiğini düşünüyoruz.

Diğer adayların oyları birer artırılırken benim oylarım birer düşüyor. Ben de bunun kasıt olduğunu düşünüyorum. Bu durumda haksızlığa uğradım.

Hakkımın aranmasını istiyor ve gerekli mercilere bildirilmesini rica ediyorum.” diye vurguladı.

Konya'da seçimin kaderini değiştiren 3 oy: 'Sandıkta kazandığım seçimi adliyede kaybettim'
ÖNCE KAZANDILAR SONRA İSTİFA ETTİLER


Kendisinin de aza olarak seçimi kazandığı ancak daha sonra istifa ettiğini vurgulayan avukat Bülent Keleşoğlu, Yüksek Seçim Kurulu’na yapılan itirazın geri çevrildiğini belirtti.

Keleşoğlu, “Muhtar adayımız Hüseyin Özgül seçimi kazanamazken biz 8 azasının tamamı seçimi kazandık. Hayatın olağan akışına aykırı bir şekilde tüm azaların seçilmesi bizim için bir gariplik unsuru oluşturmuştur.

Bu durumu herkes garipsemektedir. Azaların tamamı olarak mazbataları aldığımız gün istifa dilekçelerimizi Karatay Kaymakamlığı’na teslim ettik. İl Seçim Kurulu’nun kararına karşı Yüksek Seçim Kurulu’na itirazda bulunduk.

Verilen kararda Yüksek Seçim Kurulu sadece seçilme yeterliliği yönündeki itirazlara inceleme yapacağını, sandık sayımı yönündeki itirazlara inceleme yapma yetkisinin olmadığını belirtti” şeklinde konuştu.

 Ayrıca, istifa eden azalar için Aziziye Mahallesi’nde azalara yönelik yeni bir seçim yapılacak.


 

Özel Haber

Bakmadan Geçme