Konya'da SGK binasında EYT grevi

Türkiye genelinde üç büyük konfederasyona bağlı SGK emekçisi memurlar, yetersiz kadro ve iş yoğunluğu nedeniyle, bir günlük iş yavaşlatma eylemi yaptı. Eyleme Konya SGK memurları da destek vererek, işleri yavaşlattı.

Konya'da SGK binasında EYT grevi
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Eylem hakkında bilgi veren Konya Büro-iş Sendikası İl Temsilcisi Mehmet Barlık artan iş yükü sebebiyleişi yavaşlatma eylemi yaptıklarını belirterek, "Sosyal Güvenlik Kurumu’nda (SGK) örgütlü Büro-İş, Yurt-Sen, Bal-Sen, Bağımsız Büro-Sen, Büro Hak-Sen, Şehit Gazi-Sen Büro, Adalet-Sen, Savdes-Sen ve Sime-Sen’in olmak üzere 9 memur sendikası olarak EYT ve çıkacak yapılandırmalarla artacak iş yoğunluğu nedeniyle personel sayısının ve fazla mesai ücretlerinin artırılması talebiyle bugünlük iş yavaşlatma eylemi yaptık. Yoksulluk sınırının 29 bin liraya yaklaştığı 2023’te milyonlarca emekçi gibi biz de neredeyse açlık sınırında yaşamaya mahkûm edildik. SGK çalışanları olarak taleplerimizin yerine getirilmesini bekliyoruz. Özellikle SGK  çalışanlarına da 3600 Ek göstergenin verilmesinin yanında, sosyal güvenlik tazminat, uzmanlık kadrosu verilmesini ve Ortak taleplerinin karşılanmasını istiyoruz" dedi. 

Konya'da SGK binasında EYT grevi
Konya'da SGK binasında EYT grevi
Yorumlar 6
HS 17 Mart 2023 13:48

Bu SGK çalışanları bir yılın 300 günü yatarak maaş alırlar kalan 65 gün çalışınca grev yaparlar......

Fatih 05 Şubat 2023 01:28

Ben 8 yıl bekledim emekli oldum bunlar 44 yaşında emekli olacak, vatan severlik hangisi. Adalet hangisi

Çalışacaksınız kardeş. 04 Şubat 2023 22:46

Şimdiye kadar iş yoğunluğu yoktuysa neden maaşlarınızı tam aldınız.

İş yükü 04 Şubat 2023 13:09

Önceden ne kadar çalışıyorsunuz o zaman neden veya az iş yapiyoruz demediniz şimdi iki gün calisinca iş yavaslatma bilmem ne eylemi yapiyosunuz yani eyt geçince ne olacak azcik vatan sevdası olsun iki gün çalışmayla hemen develete yük olmaya calisiyosunuz

İdris kürklü 04 Şubat 2023 08:36

Ne yani Sendikalı olmanız sizi özel, ayrıcalıklı mı yapıyor ? Sen memursan EYT'lilerin işlerini yapmak zorundasınız. Maaşına her 6 ayda zaman ilave oluyor, maaşınızı alıyorsunuz. Açlık sınırı 23 bin liraymış, haline şükretmez, lüks yaşarsan 23 de yetmez nankörsünüz. Daha ne zamı istiyorsunuz? Ne doyuyor, ne de utanıyorsunuz.

Kimse 03 Şubat 2023 19:23

SGK yıllarca yaşlı insanlara ödenmiş olmasına rağmen her yıl şu kadar borcunuz var diyerek taşlı insanlari her yıl sogusledi bunun bedelini de ödemedi yaptiklari yanına kar kaldı şimdi grev mi yapiyir.yoksa icraya vereceğiz diye korkuttu insanlar ne zaman peyderpeyi uyandı.sgk ya giderek sizi şikayet edeceğiz bu nedir her yıl borcumuzu kapatmamuza rağmen yine borç geliyor.ve borcu yok kahidida vermiyorlardı.i zaman durun bur sisteme bakalım diyerek aaaa yanlış olmuş bircunuz yok.ee şimdiye kadar her yıl idedigimiz ne olacak yapacak bir şey yok.onun geri ödemesi de olmaz diyorlardı.

Bakmadan Geçme