Konya'da sobalar yanmıyor, cepler yanıyor: Kış gelmedi ama zam geldi!

Konya'da odun fiyatlarının yüzde yüz oranında artış göstermesi, alıcıların sayısında azalmaya neden olurken, satıcıları da zor durumda bırakıyor. Geçen yıl tonu 2 bin 500 TL olan odun, bu yıl 5 bin TL'den satılıyor.

Youtube Kanalı
Youtube Kanalı
Abone Ol
Konya'da sobalar yanmıyor, cepler yanıyor: Kış gelmedi ama zam geldi!

Türkiye’de geçen yılla kıyasla birçok ürünün fiyatında artış yaşandı. Fiyatların yüzde yüz oranında arttığı ürünlerden biri de odun oldu. Konya’da kış etkisini henüz göstermezken, odun fiyatlarındaki artış cep yakıyor. Geçen yıl tonu 2 bin 500 TL’den satılan odun bu yılın ilk ayıyla birlikte 5 bin TL’den satışa sunuluyor. Odun fiyatlarındaki artışı akaryakıta gelen zamlara bağlayan satıcılar ise, kış ayı olmasına rağmen müşteri sayısında düşüş olduğunu belirtiyorlar.

Konya'da sobalar yanmıyor, cepler yanıyor: Kış gelmedi ama zam geldi!

 

“ODUN İLE KÖMÜR FİYATLARI DENKLEŞTİ, İKİSİ DE AYNI FİYATTAN SATILIYOR


Akaryakıt fiyatlarına bağlı olarak odun fiyatlarının arttığını belirten satıcılar, müşteri sayısında 4’te bir oranında düşüş olduğuna değindiler. Odun fiyatlarının daha da artacağını iddia eden satıcılar, “Bizim sıkıntımız akaryakıt. Akaryakıt geçen yıl ne kadardı? 20 liraydı, 27 liraydı. Şu anda 50 liraya dayandı neredeyse. Geçen yıl 2 bin TL’ye gelen kamyon bu yıl 12 bin TL’ye geliyor. Akaryakıt fiyatlarının yükselmesiyle birlikte odun fiyatlarının da yükselmesi bekleniyor. Şu anda odun ile kömür fiyatları denkleşti. İkisi de aynı fiyattan satılıyor. Müşteri var ama eski zamanın 4’te biri oranında. Odunun fiyatı oldu 5 bin TL, 6 bin TL. nasıl alsınlar? Eskisi gibi bir ton ya da yarım ton alayım diyen de yok. Fiyatların artması alım gücünü de etkileyecek.” diye konuştu.

 

Özel Haber

Bakmadan Geçme