• Haberler
  • Konya
  • Konya'da Su Altyapısını Güçlendirmek İçin 56 Km'lik Su Şebeke Projesi Yürütülüyor

Konya'da Su Altyapısını Güçlendirmek İçin 56 Km'lik Su Şebeke Projesi Yürütülüyor

Konya Büyükşehir Belediyesi KOSKİ Genel Müdürlüğü, merkez ilçelerde su şebeke ıslahı, isale terfi hattı kurulumu ve yeni su şebeke hattı çalışmalarını içeren 56 kilometrelik 2023 Yılı Karatay-Meram-Selçuklu İlçeleri Su Şebeke Tesisi ve Islahı Projesi'ni hayata geçiriyor. Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, şehir merkezinde altyapıyı güçlendirmek için yaptıkları çalışmada KOSKİ'nin Kasım ayının ortaları itibariyle 46 kilometrelik kısmı bitirdiğini belirterek, 2024 yılının ilk çeyreğinde çalışmanın geriye kalan kısmını da tamamlayacaklarını ifade etti.

Konya'da Su Altyapısını Güçlendirmek İçin 56 Km'lik Su Şebeke Projesi Yürütülüyor
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Konya Büyükşehir Belediyesi KOSKİ Genel Müdürlüğü, merkez ilçelerde su şebeke ıslahı, isale terfi hattı kurulumu ve yeni su şebeke hattı çalışmalarını içeren 2023 Yılı Karatay-Meram-Selçuklu İlçeleri Su Şebeke Tesisi ve Islahı Projesi'ni başlatarak şehir merkezindeki altyapıyı güçlendirmeyi hedefliyor.

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, Kasım ayının ortalarına gelindiğinde projenin 46 kilometrelik kısmının tamamlandığını ve 2024 yılının ilk çeyreğinde geri kalan kısmının da tamamlanacağını belirtti. Yapılan çalışmanın, su tedarikini artırmayı, su hizmetini sürdürülebilir kılmayı ve bölgedeki su altyapısını güçlendirmeyi amaçladığını söyledi.

Başkan Altay, Karatay, Meram ve Selçuklu ilçelerinde su kesintilerini minimize etmek, şebeke arızalarını önlemek ve eskiyen boruları yenilemek amacıyla yoğun bir mesai harcandığını vurgulayarak, 106 mahallede toplamda 56 kilometrelik su şebeke ıslahı, isale terfi hattı kurulumu ve yeni su şebeke hattı çalışması gerçekleştirileceğini ifade etti.

Başkan Altay, KOSKİ Genel Müdürlüğü'nün bu projenin tamamlanmasıyla su şebeke altyapısındaki yetkinliğini daha da artıracağını belirterek, şehir merkezinde altyapıyı güçlendirmeye yönelik yürütülen bu önemli çalışmanın önemine vurgu yaptı.

Bakmadan Geçme