Konya'da suya zam geldi

Vatandaşların yüksek su faturalarından şikayet ettiği Konya'da su fiyatlarına yüzde 15'lik yeni zam daha geldi.

Konya'da suya zam geldi
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Konya, seçimlerin ardından suya yapılan zamla yeni bir güne başladı. Konya Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı KOSKİ, seçimler sonrasında su tarifelerinde yüzde 15 oranında bir artışa gittiğini duyurdu.

Bu zam, özellikle son dönemlerde elektrik faturalarını bile geride bırakan ve vatandaşların sıkça dile getirdiği yüksek su faturaları konusundaki endişeleri daha da artıracak gibi görünüyor.

Yeni zamla birlikte, gece yarısından itibaren Konya'daki su fiyatları güncellendi. KDV ve atık su bedelleri hariç olmak üzere, 1 metreküp suyun fiyatı 23,63 TL'den 26,85 TL'ye yükseldi.

Bu artış, ortalama bir ailenin 15 metreküp su tüketimi göz önünde bulundurulduğunda, aylık su faturasının 403 TL'ye çıkacağı anlamına geliyor.

16 metreküp ve üzerindeki su kullanımlarında ise, metreküp başına fiyat 33,53 TL'ye (KDV hariç) çıkacak. Son zam, Konya'da üç ay önce gerçekleşmiş ve yılın başında su fiyatlarına yüzde 12 oranında bir zam uygulanmıştı.

Yorumlar 1
Hüseyin özen 04 Nisan 2024 22:30

su zammını 1 nisan 2024 tarihiden geçerli dendiği halde mart ayında harcanan suya 2 nisanda fatura yeni zamlı fiyattan düzenlenmiş ,koski bunu bir daha gözden geçirsin..

Bakmadan Geçme