Konya'da tarihi eser kaçakçılarına operasyon: binlerce sikke ele geçirildi

Konya'da KOM Şube Müdürlüğü ekipleri kültür varlıklarını korumak adına önemli bir operasyon gerçekleştirdi. Tarihi eser saklandığı değerlendirilen bir işyerine operasyon düzenlendi. İşyerinde yapılan aramada Roma ve Helenistik dönemine ait binlerce sikke ele geçirilirken olayla ilgili 2 kişi gözaltına alındı.

Youtube Kanalı
Youtube Kanalı
Abone Ol
Konya'da tarihi eser kaçakçılarına operasyon: binlerce sikke ele geçirildi
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Konya İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğünce yapılan çalışmalarda, bir işyerinde tarihi eser olduğu bilgisine ulaşıldı.

Polis ekiplerince tespit edilen adrese yapılan operasyonda 3330 adet Roma ve Helenistik döneme ait sikke ve 8.700 euro suç unsuru para  ele geçirilirken 2 kişi gözaltına alındı.

Tarihi eser kaçakçılığı yapan şüpheli şahıslar hakkında 2863 sayılı Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kanununa muhalefet suçundan adli işlem başlatıldı.

TARİHİ ESER OPERASYONLARI NEDEN ÖNEMLİ?

Bu tür operasyonlar, ülkemizde bulunan tarihi eserlere sahip çıkmak adına yurt dışına kaçırılan eserlerin ülkemizden kaçırıldığını ispat ederek ülkemize tekrar kazandırmak için yapılan çalışmalarda büyük önem taşıyor.

TARİHİ ESER BULUNDUĞUNDA NE YAPILMALI?

Kendi mülkünüzde ve tapulu arazinizde bir tarihi eserle karşılaştığınız zaman bunu müze müdürlüğüne veya kolluk görevlilerine bildirmeniz gerekiyor. Tarihi eser bulduğunuz zaman bunu elinizde bulundurmak suçtur ve bunun 3 gün içerisinde müze müdürlüğüne veya kolluk görevlilerine bildirilmesi gerekiyor.

TARİHİ ESER MERAKI OLANLAR NE YAPMALI?

Tarihi eser merakı olan vatandaşlar ise müze müdürlüğü'ne başvurarak koleksiyoner belgesi alması gerekir. Yapılan inceleme sonrasında uygun görülen tarihi eserleri koleksiyonlarına kayıt ettirebilirler. 
 

Bakmadan Geçme