Konya'da Tarihi Meram Hamamı, Yeniden İhya Edilerek Oyuncak Müzesine Dönüşüyor

Konya Büyükşehir Belediyesi, Tarihi Meram Köprüsü yanında bulunan ve 1424 yılında Karamanoğulları Beyliği döneminde inşa edilen Karamanoğlu Mehmet Bey Hamamı'nın restorasyon çalışmalarına başladı. Başkan Uğur İbrahim Altay, restorasyonun başlangıcını yaparak, tarihi eserin önemini vurguladı.

Konya'da Tarihi Meram Hamamı, Yeniden İhya Edilerek Oyuncak Müzesine Dönüşüyor
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Konya Büyükşehir Belediyesi, Meram Köprüsünün yanında bulunan Karamanoğlu Mehmet Bey Hamamı’nın restorasyonuna başladı.

Restorasyon çalışmalarının halk arasında "Meram Hamamı" olarak bilinen bu tarihi eserin, 600 yıl önce Karamanoğlu Mehmet Bey tarafından yapıldığını belirten Başkan Altay, hamamın sadece tarihi bir yapı olarak değil, aynı zamanda bir oyuncak müzesi olarak da kullanılacağını açıkladı. Ailelerin çocuklarıyla beraber ziyaret edebilecekleri bir mekan oluşturulmasının hedeflendiğini ifade etti.

Programa katılan AK Parti Konya İl Başkanı Hasan Angı, Konya'nın her hizmetin en iyisine layık bir şehir olduğunu vurgulayarak, Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay'ın vizyonuyla şehrin daha da güzelleşeceğine inandıklarını söyledi.

Meram Belediye Başkanı Mustafa Kavuş ise yapılan çalışmaların Meram'ı eski günlerinden çok daha öteye taşıyacağını belirterek, Başkan Altay'a teşekkür etti.

Başkan Altay, yaptığı açıklamada, "Burada da aynı Darü’l Mülk Projesi’nde olduğu gibi zihnimizdeki resmin büyük parçasını ortaya koymak adına yap-bozun parçalarını tek tek yerleştiriyoruz." ifadelerini kullanarak, restorasyon çalışmalarının sadece taş yapıyı eski güzelliğine kavuşturmakla kalmayıp, aynı zamanda bölgenin canlanmasına katkı sağlayacağını belirtti.

Restorasyonun tamamlanmasının ardından, Konya'nın önemli bir tarihi ve kültürel zenginliğe sahip bu bölgesinde, ailelerin ve ziyaretçilerin keyifli vakit geçirebileceği bir mekanın daha kazanılmış olması bekleniyor.
 

Bakmadan Geçme