Konya'da 'Turizm Haftası' başladı
Konya'da 'Turizm Haftası' etkinlikleri, Hüyük ilçesinde 15-22 Nisan tarihleri arasında başladı.
Konya'da "Turizm Haftası" etkinlikleri, Hüyük ilçesinde 15-22 Nisan tarihleri arasında başladı. Etkinliğin açılışında konuşan Konya Valisi İbrahim Akın, Konya'nın tarihi ve kültürel zenginlikleriyle barışın ve hoşgörünün şehri olarak dünya çapında bir tanıtım gerçekleştirdiğini belirtti.
Festivalin, dostlukları pekiştirmesini ve bölgeye bereket getirmesini temenni eden Akın, "Burada geçmişin izinden güç alarak geleceğe yürüyen bir Konya görüyoruz. Çatalhöyük’ün mirasından, Mevlana'nın evrensel öğretilerinden, Selçuklu’nun estetiğinden beslenen bir şehir olarak tarih ve kültür yolculuğumuzu sürdürüyoruz" dedi.
Akın, Turizm Haftası'nın yalnızca tarihi mirası değil, aynı zamanda gastronomiyi, el sanatlarını, müziği ve kadim değerleri tanıtan bir kültür şöleni olduğunu vurguladı.
İl Kültür ve Turizm Müdürü Fikret Fidan ise, bu etkinliğin, toplumsal turizm bilincini artırmayı, iç turizmi canlandırmayı ve kültür değerlerinin tanıtılmasını sağlamayı amaçladığını ifade etti.
Etkinlikte, Reha Bilir'in "Hüyük Işıkla Güzel Fotoğraf Sergisi", Doğa ve Tarım Resim Sergisi ve El Sanatları Sergisi gibi pek çok görsel etkinlik yer aldı. Ayrıca, çilekli lezzetler workshopu, Sonsuz Şükran Köyü gezisi, konser programları ve panellerle etkinlikler devam etti.