Konya'da yabancılar biniyor, yerliler yürüyor!

Akaryakıt fiyatlarındaki son zamlardan sonra, taksi kullanma sayısında azalma yaşanırken, Konya'daki taksici esnaflardan şaşırtıcı bir iddia geldi. Yerli halkın ulaşımlarını sağlamak için az taksi kullandığını ifade eden şoförler, yabancı vatandaşların taksiyi daha çok kullandıklarına değindiler. İşte haberin ayrıntıları…

Konya'da yabancılar biniyor, yerliler yürüyor!
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Hakimiyet Gazetesi’nden Şahin Yaldızlı’nın haberine göre, akaryakıt fiyatlarına gelen zamlardan sonra birçok ilde toplu taşıma ve taksi ücretlerinde artış yaşanırken, bu durum taksi kullanma durumuna da yansıdı.

Konya'da yabancılar biniyor, yerliler yürüyor!

Türkiye’deki birçok şehirde vatandaşlar, toplu taşıma araçlarına yönelirken, Konya’da da  durum, ülke geneline oranla aynı oldu. Konya’da özellikle son zamanlarda sefer yetersizliği nedeniyle, toplu taşıma seferleri artırılırken, yerel halkın taksi kullanma oranlarında ise şaşırtıcı bir iddia geldi. Konya’da vatandaşların taksi kullanma sayısında yıllara oranla azalma olduğuna dikkat çeken taksici esnafı, yabancı uyruklu kişilerin taksiyi yerlilere oranla daha çok kullandığı ifade edildi. İşte haberden detaylar… 

Konya'da yabancılar biniyor, yerliler yürüyor!
“YABANCI UYRUKLU VATANDAŞLAR TAKSİYİ DAHA ÇOK TERCİH EDİYOR”


Benzin, motorin ve LPG ücretlerinde art arda yaşanan fiyat artışı  toplu taşıma önemini bir daha gözler önüne sererken, Konya’da yerli halkın taksi kullanma sayısında yabancılara oranla daha az olduğu öğrenildi.

Konya'da yabancılar biniyor, yerliler yürüyor!

Konu hakkında Hakimiyet Gazetesine açıklamalarda bulunan bölgedeki taksici esnafı, son günlerdeki zamlardan sonra vatandaşların, taksi kullanma sayısında azalma olduğuna değinerek, yabancı uyruklu vatandaşların, yerlilere oranla daha çok taksi kullandıklarını vurguladılar. 

Konya'da yabancılar biniyor, yerliler yürüyor!
Yerlilerin uzun mesafeye taksi çağırmayıp, toplu taşımayla gittiklerine değinen taksiciler, şunları belirttiler: “Akaryakıt fiyatları artınca, maliyetler de arttı. Yerli vatandaşlar yıllara göre taksiye az binerken, yabancı uyruklu vatandaşlar taksiyi daha çok tercih ediyor. Konya’da yerel halk uzun mesafeye giderken, taksiye binmiyorlar. Toplu taşıma araçlarını daha çok tercih ediyorlar. Bosna’ya, havaalanına yolcu sayılarımız düştü.  Ama bu durumu yabancı uyruklu vatandaşlar telafi ediyor. Yabancı uyruklu vatandaşlar uzun mesafede daha çok taksi kullanıyor.” Son olarak sözlerini toparlayan taksiciler, 14 saat çalışıp, geçinebildiklerini aktardılar. 


FOTOĞRAF HABER: ŞAHİN YALDIZLI
 

Bakmadan Geçme