Konya'da Yeni Motorlu Sanayi Sitesi Hızla Yükseliyor

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, Konya'ya kazandırılacak olan Yeni Motorlu Sanayi Sitesi'nin inşaatını yerinde inceledi.

Konya'da Yeni Motorlu Sanayi Sitesi Hızla Yükseliyor
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, Konya’ya kazandırılacak olan Yeni Motorlu Sanayi Sitesi'nin inşaatını yerinde inceledi.

Karatay Belediye Başkanı Hasan Kılca, Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Muharrem Karabacak, Torna, Kaynak ve Oto Tamirciler Odası Başkanı Emin Baranok ile birlikte yapılan incelemelerde, yeni sanayi sitesinin Konya'nın sanayi hayallerini gerçekleştireceği vurgulandı.

Başkan Altay, yaptığı açıklamada, "Eski Sanayi ve Karatay Sanayi'nin yeni yerine taşınmasıyla Konya'nın hayallerinden birisi daha gerçekleşmiş oluyor." dedi. Yeni sanayi sitesinin Büyükşehir Belediyesi, TOKİ ve Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı iş birliğiyle hayata geçirildiğini belirten Altay, "2.690 dükkan ve 134 iş merkezinden oluşan bu dönüşümle tarihi bir adım attık." şeklinde konuştu.

Altay, inşaatın dört etapta hızla sürdüğünü ve yıl sonuna kadar tamamlanarak esnafın taşınmasının planlandığını ifade etti. Eski Sanayi ve Karatay Sanayi'nin taşınmasıyla şehrin kötü görüntüsünün ve trafiğe verdiği rahatsızlığın son bulacağını dile getirdi.

KONESOB Başkanı Muharrem Karabacak da yapılan inşaatın sona doğru geldiğini belirterek, "Esnafımıza sunulan bu imkan için Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'a, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı'na ve Büyükşehir Belediye Başkanımız Uğur İbrahim Altay'a teşekkür ediyorum." dedi.

Torna, Kaynak ve Oto Tamirciler Odası Başkanı Emin Baranok ise, "Konya'ya yakışan, esnaf ve sanatkara yakışan bir sanayi sitesi olacak." diyerek memnuniyetini dile getirdi.

Başkan Altay ve beraberindekiler, inceleme sonrası Aslım Caddesi'nde faaliyet gösteren esnafları da ziyaret ederek hayırlı işler diledi.

Bakmadan Geçme