Konya'da Yenilikçi Öğretmen Akademileri Projesi Başladı

Konya, Millî Eğitim Bakanlığı'nın liderliğinde Konya Büyükşehir Belediyesi ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü iş birliğiyle gerçekleştirilen 'Konya Öğretmen Akademileri Projesi' ile eğitimde öncü bir adım atmaya hazırlanıyor.

Konya'da Yenilikçi Öğretmen Akademileri Projesi Başladı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Konya, Millî Eğitim Bakanlığı'nın liderliğinde Konya Büyükşehir Belediyesi ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü iş birliğiyle gerçekleştirilen "Konya Öğretmen Akademileri Projesi" ile eğitimde öncü bir adım atmaya hazırlanıyor.

Konya Valisi Vahdettin Özkan, projenin gençlerin geleceğini güvence altına alması temennisinde bulunarak, "Konya gibi medeniyet, sanat, zerafet ve ilim-irfan şehrinde eğitim hizmetlerini iyileştirme işleri hep olagelmiştir" dedi.

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, öğretmenleri kişisel, sosyal ve kültürel yönden destekleyecek önemli bir projeyi hayata geçirdiklerini vurgulayarak, "Öğretmenlerimiz, her biri ülke çapında çalışmalara imza atan akademisyen, yazar ve alanında yetkin isimlerle bir araya gelecekler" açıklamasını yaptı.

Projenin açılışı ve ilk ders programı Meram Tantavi Kültür ve Sanat Merkezi'nde gerçekleşti. Konya İl Milli Eğitim Müdürü Murat Yiğit, projenin "Edebiyat Akademisi", "Sanat Akademisi", "Türk İslam Düşüncesi ve Bilimi Akademisi" ile "Şehir ve Kültür Akademisi"nden oluştuğunu belirtti.

Proje, öğretmenleri gönüllülük esasına göre bir araya getirerek kişisel, sosyal ve kültürel yönden destekleyecek. Depo No:4, Fuat Sezgin Gençlik Merkezi, İRFA, Karatay Özel Eğitim Uygulama Okulu, Sille, Tantavi Kültür Merkezi ve Taş Bina gibi tarihi ve kültürel öneme sahip merkezlerde gerçekleşecek haftalık akademi eğitimleri Haziran ayına kadar devam edecek.

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Altay, konuşmasında öğretmenlere hitap ederek, "Bir toplumu geleceğe taşıyan, güzel yarınlarımızın mimarları olan siz değerli öğretmenlerimiz; fedakârlıklarınızla, azminizle ve bilginizle bu kutsal görevi layıkıyla yerine getiriyorsunuz" ifadelerini kullanarak tüm öğretmenlere teşekkür etti.

Proje kapsamında öğretmenlere ilk ders Prof. Dr. Caner Arabacı tarafından verildi. Prof. Dr. Arabacı, "Konya'nın Eğitimde Dünü, Bugünü, Yarını" konulu konuşma yaparak projenin önemine vurgu yaptı.

Konya Valisi Özkan da konuşmasında eğitimin önemine değinerek, projenin gençlerin geleceğini güvence altına almasını temenni etti ve Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Altay'a eğitime olan katkılarından dolayı teşekkür etti.


 

Özel Haber

Bakmadan Geçme