• Haberler
  • Konya
  • Konya'da yetim ve ihtiyaç sahibi öğrencilere anlamlı destek

Konya'da yetim ve ihtiyaç sahibi öğrencilere anlamlı destek

Konya'da bulunan Gönül Gözü Derneği, 2026-2027 eğitim-öğretim yılının başlaması dolayısıyla çoğunluğu yetim 120 öğrencinin okul ihtiyaçlarını karşılayarak eğitim hayatlarına destek oldu.

Konya'da yetim ve ihtiyaç sahibi öğrencilere anlamlı destek
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Yeni eğitim-öğretim yılının başlamasıyla birlikte ihtiyaç sahibi öğrencilerin yanında olmayı sürdüren Gönül Gözü Derneği, saha çalışmaları kapsamında belirlenen 120 öğrenciye okul forması, çanta ve kırtasiye malzemelerinden oluşan eğitim setleri ulaştırdı. Dernek tarafından gerçekleştirilen çalışma kapsamında öğrencilerin yeni eğitim dönemine eksiksiz hazırlanmaları hedeflenirken, özellikle yetim ve ihtiyaç sahibi çocukların eğitim süreçlerinde desteklenmesine önem verildi.Konya'da yetim ve ihtiyaç sahibi öğrencilere anlamlı destek

“ÇOCUKLARIMIZIN YANINDA OLMAYI GÖREV KABUL EDİYORUZ”

Gönül Gözü Derneği Genel Başkanı Devriş Ahmet Şahin, destek programına ilişkin yaptığı yazılı açıklamada, dayanışma kültürünün önemine dikkat çekti. Türk milletinin tarih boyunca yardımlaşma ve dayanışma anlayışıyla hareket ettiğini belirten Şahin, dernek olarak bu anlayışı yaşatmaya çalıştıklarını ifade etti. Şahin açıklamasında, “Bizler, komşusu açken tok yatmayı zul sayan, yetimin başını okşamayı peygamber öğüdü ve töre emri bilen aziz bir milletin evlatlarıyız. Gönül Gözü Derneği olarak, taşıdığımız milli sorumluluk ve toplumsal bilinç gereği yarınlarımızın mimarı olan evlatlarımıza sahip çıkmayı en temel görevimiz kabul ediyoruz” ifadelerine yer verdi.

Konya'da yetim ve ihtiyaç sahibi öğrencilere anlamlı destek

120 ÖĞRENCİNİN OKUL İHTİYAÇLARI KARŞILANDI

2026-2027 eğitim-öğretim yılı öncesinde çoğunluğu yetim 120 öğrencinin okul forması, çanta ve kırtasiye ihtiyaçlarının karşılandığını kaydeden Şahin, çocukların eğitim yolculuklarında yalnız olmadıklarını hissettirmeyi amaçladıklarını söyledi. Şahin, “Bir çocuğun yüzündeki tebessüm olmak bizler için dünyalara bedeldir. Bu minvalde eğitimde fırsat eşitliğini sağlamak, yetim ve öksüz evlatlarımızın boynunu bükük bırakmamak için var gücümüzle çalışmaya devam edeceğiz” dedi. Dernek olarak eğitim alanındaki sosyal destek çalışmalarının sürdürüleceğini belirten Şahin, milli ve manevi değerlerine bağlı bir gençliğin yetişmesine katkı sunmayı hedeflediklerini dile getirdi.

 

Hakimiyet Gazetesi - Hakimiyet Haber - Bizi Sosyal Medyada Takip Edin!