Konya'da Yılmaz güven tazeledi

Konya Ispartalılar Kültür ve Yardımlaşma Derneği'nin Olağan Genel Kurulu yapıldı. Dernek Başkanı Salih Şevket Yılmaz yeniden güven tazeledi.

Konya Ispartalılar Kültür ve Yardımlaşma Derneği'nin Olağan Genel Kurulu yapıldı. Toplantıda konuşan Dernek Başkan Salih Şevket YILMAZ memleketinden uzak, ailelerinden sonra en rahat ilişki kurabilecekleri hemşehrileri bir arada buluşturabildiğimiz Derneğimizin kıymetini bilen siz fedakâr kurucu üyelerine verdikleri emeklerden dolayı teşekkürü bir borç bilirim. Vefat edenlere Allah’tan rahmet, hayatta olanlara sağlıklı, uzun ömürler diliyorum. Kurulan bu dernek çatısı altında biz yöneticilere güvenen ve sahiplenen siz değerli hemşehrilerime bir kez daha sonsuz şükranlarımı arz ediyorum. 

Tüzüğümüzde yazdığı üzere;” Derneğin amacı; üyelerin sosyal ekonomik ve kültürel alanlarda yardımlaşmasını sağlamak ve bu amaca hizmet edecek her türlü sosyal, kültürel ve iktisadi faaliyetleri destekleyerek üyelerini bu alanlarda gelişmesini sağlamak. Ayrıca Isparta iline özgün gülcülük ve gül mamulleri, halıcılık ve diğer el sanatları ile iktisadi ve diğer ticari faaliyetlerin tanıtımını yapmak ve faaliyetlerinin geliştirilmesine katkıda bulunmak, turizm değeri taşıyan doğal ve tarihi zenginlikleri tanıtıp geliştirmekten ibarettir.” Şeklindeki amaca hizmet etmek üzere tüm samimi duygu ve düşüncelerle hizmet etmeye çalışıyoruz.

 “ HER ZAMAN YARDIM ELİMİZİ UZATACAĞIZ.”

Geçen bu iki yıl içerisinde, Konya ilimize, Isparta’mızdan üniversite eğitimi için gelmiş, geleceğimizin teminatı olan gençlerimize  sahip çıkmak adına 2021-2022-2023  yıllarında sizlerin destekleriyle burs verdik. Temel ihtiyaçlarını karşılayamayacak kadar muhtaç olan ihtiyaç sahipleriyle, 2022 – 2023 eğitim ve öğretim yılında Isparta  İlinde yaşayan yardıma muhtaç durumdaki ailelere “Kırtasiye yardımı” yaptık. Günlük hayatta kullanabileceğimiz pratik bilgiler kazanmak adına 07.Ocak.2023 cumartesi günü saat:19.30'da Selçuklu ilçesi Mehmet Akif Mahallesi sosyal tesislerinde "Sebzelerde görülen Hastalıklar ve Zararlılar" konusunda Konya Büyükşehir Belediyesi Tarımsal Hizmetler Dairesi Başkanlığı'nda görevli ziraat mühendisi Muhammed Özen tarafından bilgilendirme toplantısı yapıldı. Cumhuriyetimizin 100. Yılı münasebetiyle özel bir çalışma ile 2023 yılı Dernek Takvimi  bastırıldı. Geleneksel iftar yemeğimizi 08 Nisan 2023 Cumartesi günü Aydınlıkevler mah. Aydınlık Oval Çarşı İçi Gold Garden Düğün Toplantı Salonunda yapıldı. Derneğimiz kuruldu kurulalı ilkini, Ayvalık-Çanakkale-Bursa illeri proğramı ikincisinin ise 08 - 14 Temmuz 2023 tarihleri arasında “Batum’lu Doğu Karadeniz” gezisi yaptık.” dedi.

22 Ekim 2023 Pazar günü saat 14:00'te,Konya ili, Selçuklu ilçesi, Feritpaşa Mah. Rauf Denktaş Cad. Platin Sit. Pasaj İçi No : 8 / 83 adresinde bulunan Dernek Lokalinde, genel kurul üyelerinin katılımıyla gerçekleştirilen toplantı, gündemin okunmasıyla başladı. Saygı duruşu ve İstiklal marşı ile devam eden genel kurul YILMAZ'ın konuşmasının ardından divan heyeti oluşturuldu. Geçmiş dönem faaliyet ve denetim raporlarının okunmasının ardından mevcut yönetim ve denetim kurulu genel kurul üyelerinin oylarıyla ibra edildi.

“ TEK LİSTE İLE SEÇİME GİDİLDİ ”

Aylık Dernek Aidatının belirlenmesinin ardından, tek listenin olduğu yeni Yönetim Kurulu açık oylama usulü ve oy birliğiyle Dernek Başkanı Salih Şevket YILMAZ, 4. Kez güven tazeledi. Listede yer alan 6 isim (Fuat Sunay ŞİRİN, Durmuş KULAK, Asım KILCAN, Tamer DOĞAN, Ahmet DEMİRCAN ve Abdulkadir DURUCAN) derneğin yeni yönetimini oluşturdu.

Program sonrasında toplantıya katılan üyelere teşekkür konuşması gerçekleştiren Başkan YILMAZ, “inşallah bu dönem son kez başkanlığım olur, artık bayrağı gençlere devretmek istiyorum. Faaliyetlerin daha ileriye gitmesi için desteklerini esirgemeyen siz değerli genel kurul üyesi hemşehrilerime Yönetim Kurulu arkadaşlarım adına çok teşekkür ediyor, bu duygu ve düşüncelerle, yetki vermiş olduğunuz önümüzdeki süreçte yapılacak ve alınacak kararların Vatanımıza, Milletimize yararlı sonuçlar doğurması dilek ve temennisiyle hepinize saygı ve sevgilerimi sunuyorum.” dedi.

Genel kurulun tamamlanmasının ardından Ispartalılar Kültür ve Yardımlaşma Derneği üyeleri günün anısına hatıra fotoğrafı çektirdi.

Bakmadan Geçme