• Haberler
  • Konya
  • Konya'daki cami görüntülerine ilişkin soruşturmada yeni gelişme!

Konya'daki cami görüntülerine ilişkin soruşturmada yeni gelişme!

Konya'da bir camide kaydedildiği öne sürülen ve sosyal medyada geniş yankı uyandıran görüntülerle ilgili yürütülen soruşturmada dikkat çeken bir gelişme yaşandı. Antalya'da gözaltına alınan genç kadın, emniyetteki işlemlerinin ardından serbest bırakıldı.

Konya’nın Karatay ilçesinde bulunan Aziziye Camii’nde çekildiği belirtilen görüntülerde, bir kadın ve bir erkeğin cami içerisinde sergilediği davranışlar kamuoyunda yoğun tepkilere neden olmuştu. Sosyal medyada kısa sürede yayılan video üzerine Konya Cumhuriyet Başsavcılığı harekete geçerek resmî soruşturma başlatıldığını duyurmuştu.

Konya'daki cami görüntülerine ilişkin soruşturmada yeni gelişme!
Soruşturma kapsamında, Antalya’da ikamet ettikleri ve Konya’ya kısa süre önce geldikleri tespit edilen iki kişiden biri olan A.Ö. (21), Antalya Emniyet Müdürlüğü Güvenlik Şube ekiplerince gözaltına alındı. Emniyette ifadesi alınan genç kadın, işlemlerinin tamamlanmasının ardından serbest bırakıldı.
Yetkililer, A.Ö. hakkında Türk Ceza Kanunu’nun 216/2 maddesi kapsamında “dini değerleri aşağılama” ve “halkı kin ve düşmanlığa tahrik” suçlamalarıyla adli işlem başlatıldığını bildirdi. Olayla ilgili soruşturmanın sürdüğü öğrenildi.
 

Hakimiyet Gazetesi - Hakimiyet Haber - Bizi Sosyal Medyada Takip Edin!