Konya'daki muhtara mazbata şoku: 'Ya mazbatayı verin ya da seçimleri tekrarlayın!'

31 Mart Yerel Seçimlerinde Selçuklu ilçesine bağlı Tepekent Mahallesinde muhtar seçilen Mehmet Sarman, mazbatasını almaya giderken şok bir kararla karşılaştı. İddiaya göre İlçe Seçim Kurulu üyeleri, Sarman'a, 'Aday için başvururken ikametgahın başka bir yere kayıtlıymış. Bu da seçim kurallarına aykırı, O yüzden mazbatayı veremeyiz' dedi. Başvuru yaparken herhangi bir sorunla karşılaşmadığını dille getiren Mehmet Sarman, Selçuklu İlçe Seçim Kurulu'na mazbatanın verilmesi için çağrıda bulundu. 

Youtube Kanalı
Youtube Kanalı
Abone Ol
Konya'daki muhtara mazbata şoku: 'Ya mazbatayı verin ya da seçimleri tekrarlayın!'

2024 Mahalli İdareler Genel Seçimlerinde Konya’nın Selçuklu ilçesine bağlı Tepekent Mahallesinde muhtar adayı olan Mehmet Sarman, seçimleri 50 ay farkla kazandı.

Seçim sonrası mazbatayı almak için Selçuklu İlçe Seçim Kurulu’na giden Sarman, şok bir kararla karşılaştı. İddiaya göre ilçe seçim kurulu üyeleri, Sarman’a, ‘Aday için başvururken ikametgahın başka bir yere kayıtlıymış.

Bu da seçim kurallarına aykırı, O yüzden mazbatayı veremeyiz’ dedi. Muhtarlık adayı için başvuru yaptığında herhangi bir sorunla karşılaşmadığını ve seçimi bin bir emekle kazandığını vurgulayan Mehmet Sarman, “31 Mart Yerel Seçimlerinde Selçuklu ilçesine bağlı Tepekent Mahallesinde muhtar adayı olarak başvuru yaptım.

Başvuru sırasında herhangi bir sorunla karşılaşmadım. Ve seçim süreci boyunca da çok emek sarf ettim. Seçimleri 50 oy farkla kazandım.

Seçim sonrası mazbatayı almak için ilçe seçim kuruluna gittiğimde bana, ‘Muhtarlık adayı için başvuru yaparken, ikametgahın başka bir adreste yer alıyormuş, seçim kuralları gereği mazbatayı veremeyiz’ dediler.

Önceden de belirttiğim gibi; aday olurken kimse bana belgelerinde eksiklik ya da hata var, aday olamazsın demedi. Emeğimin karşılığını almak istiyorum.” şeklinde konuştu. 

Konya'daki muhtara mazbata şoku: 'Ya mazbatayı verin ya da seçimleri tekrarlayın!'

“MUHTARIMIZ SENSİN, SENİ İSTİYORUZ”


Seçmen pusulasının dahi Tepekent Mahallesinde olduğuna dikkat çeken Mehmet Sarman, “Ben Tepekent’ten hiç ayrılmadı. Seçim çalışmalarında çok harcama da yaptım.

Mahalle hizmet etmek istiyorum. Mahallemizin çoğunluğu benden yana karar kıldı. Onlar da ‘Muhtarımız sensin, seni istiyoruz’ diyorlar. Yetkiliklerden ricamdır sesimizi duysunlar. Hak ettiğim mazbatayı versinler.” ifadelerinde bulundu. 

Konya'daki muhtara mazbata şoku: 'Ya mazbatayı verin ya da seçimleri tekrarlayın!'

“YA MAZBATAYI VERİN YA DA SEÇİMİ TEKRARLAYIN”


Oy verdikleri muhtar adayı Mehmet Sarman’a mazbatayı vermeleri için ilçe seçim kuruluna çağrıda bulunan Tepekent Mahallesi sakinleri, en kötü seçimin tekrarlanmasını istedi.

Mahalle sakinleri genel olarak şunları vurguladı: “Mehmet seçimlerde aday oldu. Ona, çoğunluk oy verdi. Aday için başvuruda bulunurken de hiçbir sorunla karşılaşmadı.

Biz de sandıkta seçimizi Mehmet’ten yana kullandık. Zaten seçimleri 50 oy farkla kazandı. İrademize saygı duyulmasını istiyoruz.

Selçuklu Selçuklu İlçe Seçim Kurulu’na ricamız, ya mazbatayı verin ya da seçimi tekrarlayın. Mehmet doğduğundan beri bu mahallede yaşıyor. Bir yere taşındığı falan yok.” diye konuştu.


Meydanda toplanan Tepekent Mahallesi sakinleri, hep bir ağızdan, ‘Adalet istiyoruz. Muhtar Mehmet’ sloganları atarak, kararı protesto etti.

Ayrıca seçimi kazanan muhtar adayı Mehmet Sarman'ın oy kullandığı adresin de Tepenkent Mahallesi olduğu belirtildi. 

Özel Haber
Yorumlar 6
Fatih 23 Nisan 2024 01:22

Adaletin kestigi parmak acimaz Allah var kederi yok yaşayıp göreceğiz bakalım kim muhtarlık yapıyor Bazi tepekent li Arkadaşlar muhtarin köpek ligini yapamasin

Hacı duran 19 Nisan 2024 06:18

Birdefa mıhtarlık içinseçim kuruluna bir müracaat olmaz mevzuyu bilmiyor ortayı karıştırıyor önce yasayı oku bu gidişle muhyarlık yapamazsın ancak yepekentte koyun güdetsin bu kafayla

Barış 07 Nisan 2024 08:37

Kanundan adaletten haberi olmayan kişi mahalleyi nasıl yönetecek. Son altı ay içinde bağlı olduğun ikamet adresine muhtar adayı olabilirsin.

Fatih 07 Nisan 2024 05:54

Adamın ekmeği var kazanmış bu numüracaat ederken söylemeleri lazım dı seçim kurulun hatası

Gara başkan 06 Nisan 2024 00:20

Mahallede oturmayan mahalle muhtarı olamaz seçilmiş olsa bile. Kazanan Muhtar orada oy kullanmış mı ?

İbrahim 05 Nisan 2024 15:02

Daha mevzuattan haberi yok köyü nasıl yönetecek bu adam. resmiyette ne görünüyorsa ona bakar devlet 3 5 kişinin ağzına bakıp karar verecek degil. Ağlamaya gerek yok. Muhtar dediğin vasıflı olmalı. İyiki vermemişler buna yoksa işimiz yaştı

Bakmadan Geçme