Konya'daki o miras 6 milyon Tl'lik maliyetle şehre yeniden kazandırılıyor

Konya Büyükşehir Belediyesi, 'Kadınhanı Raziye Sultan Kervansarayı'nda gerçekleştirdiği restorasyon çalışmalarına devam ediyor. Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, 'Yaklaşık 6 milyon liralık maliyetle bu kültürel mirası, aslına uygun bir şekilde ihya etmek ve en güzel haliyle şehrimize yeniden kazandırmak için aralıksız çalışıyoruz' dedi.

Konya'daki o miras 6 milyon Tl'lik maliyetle  şehre yeniden kazandırılıyor
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Konya Büyükşehir Belediyesi, şehir genelindeki tarihi miraslara sahip çıkarak, gelecek kuşaklara aktarmak için çalışmalarını sürdürüyor.

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, Konya’daki tüm kültür varlıklarını ortaya çıkarmak ve ihya etmek için büyük bir çaba sarf ettiklerini ifade etti.

Konya'daki o miras 6 milyon Tl'lik maileyetle şehre yeniden kazandırılıyor

“BU KADİM ESER İLÇEMİZİN ÖNEMLİ ESERLERİNDEN”

Kadınhanı Raziye Sultan Kervansarayında çalışmaların devam ettiğini aktaran Altay, “Kültürel mirasımızın korunması ve ayağa kaldırılması noktasında çeşitli çalışmalar yürütüyoruz. Bu kapsamda Nisan ayında restorasyona başladığımız Kadınhanı Raziye Sultan Kervansarayı’nda çalışmalarımız devam ediyor. Selçuklu Sultanı I. İzzettin Keykavus’un hanımı Raziye Sultan tarafından 13. yüzyılda yaptırılan bu şaheser, İpekyolu üzerindeki kışlık kervansaraylarımızdan birisi. Akşehir’den I
lgın’a gelerek oradan Ladik’e hareket edenlerin konaklama yeri olarak kullanılan bu kadim eser ilçemizin de en önemli eserlerinden. Yaklaşık 6 milyon liralık maliyetle bu kültürel mirası, aslına uygun bir şekilde ihya etmek ve en güzel haliyle şehrimize yeniden kazandırmak için aralıksız çalışıyoruz. Restorasyonumuz tamamlandığında bu kıymetli mirasımızı gençlerimizin kullanımına sunacağız. Hayırlı olsun.”

Bakmadan Geçme