• Haberler
  • Asayiş
  • Konya'daki pala cinayetinde şok edici detay: Cinayeti başka biri mi işledi? 

Konya'daki pala cinayetinde şok edici detay: Cinayeti başka biri mi işledi? 

Konya'da geçtiğimiz aylarda Doğuş Parkı'nda yaşanan kavgada cinayete kurban giden Mustafa Hakikat'in ailesi, ilk kez konuştu. Acılı aile oğullarını öldüren şahsın serbest bırakılmasına tepki gösterdi. Aile Avukatı Yusuf Karataşlı ise, cinayeti başka birinin işlemiş olabileceğini iddia etti. 

Youtube Kanalı
Youtube Kanalı
Abone Ol
Konya'daki pala cinayetinde şok edici detay: Cinayeti başka biri mi işledi? 

Konya’nın Karatay ilçesinde bulunan Doğuş Parkı’nda 19 Mayıs  gecesi saat 02.30 sularında 2 grup arasında bilinmeyen bir nedenden dolayı tartışma yaşandı.

Büyüyen tartışma kısa sürede kavgaya dönüştü ve taraflar birbirlerini yaraladı. Yaşanan olayda 21 yaşındaki bir çocuk babası Mustafa Hakikat göğsünden yaralandı ve Konya Şehir Hastanesi’ne kaldırıldı.

4 gün boyunca yoğun bakımda yaşam mücadelesi veren Hakikat, 23 Mayıs günü hayatını kaybetti. Olayda Mustafa Hakikat’i yaralayan şahısla ilgili savcılık 2 defa tutuklama talebinde bulunurken, hâkim her 2 talebi de reddetti.

Oğullarının kaybından sonra ilk kez konuşan acılı Hakikat ailesi, Mustafa’yı öldüren şahsın serbest bırakılmasına tepki gösterdi. Kameraların karşısına geçen aile, “Keşke Mustafa’mı dövselerdi de ben de onlara teşekkür etseydim.

Mustafa’mı öldürmeselerdi keşke.” şeklinde feryat etti. Aile Avukatı Yusuf Karataşlı ise, cinayeti başka birinin işlemiş olabileceğini iddia etti. 

Konya'daki pala cinayetinde şok edici detay: Cinayeti başka biri mi işledi? 

“ÇAMAŞIRLARINI ÖLENE KADAR YIKAMAM”

Gözyaşları içerisinde açıklama yapan Anne Elmas Hakikat, oğlundan geriye kalan kıyafetlere sarılıp; “Oğlumun hasretini mis kokulu çamaşırları ile gideriyorum. İki yaşında torunum kaldı.

Yarın aklı yettiğinde, ‘Benim babam nerede?’ dediğinde ne diyeceğiz ona? Senin babanı öldürdüler, katlettiler de babanı öldürenler elini kolunu sallayarak geziyor dersek benim torunum kahrolmaz mı?

Çamaşırlarını ölene kadar yıkamam, Mustafa’mın kokusu var. Ben kokusunu çekiyorum içime. Bunları benden saklıyordular, görmesin diye, annesi görür yüreği dayanamaz diye.

Keşke Mustafa’mı dövselerdi de bana getirseydiler de ‘Senin oğlun bana hakaret etti, biz de onu dövdük’ deselerdi de ben de onlara teşekkür etseydim, ‘Allah razı olsun’ deseydim.

Benim Mustafa’ma nasıl kıydılar? Bir gün olsa bile ceza alsalar da bu ana yüreği serinlese.” ifadesinde bulundu.

Konya'daki pala cinayetinde şok edici detay: Cinayeti başka biri mi işledi? 
“ADALET İSTİYORUM, BAŞKA BİR ŞEY İSTEMİYORUM”

Oğlunu öldüren şahsın tutuklanmasını isteyen baba Hasan Hakikat, Mustafa’dan sonra evin kendisine dar geldiğini belirtti.

Hasan Hakikat, “Bana göstermişti bu kıyafetleri yeni aldım diye. Belki üç sefer giyemedi çocuğum. Bu kıyafetleri ile beni bıraktılar. Adalet istiyorum, başka bir şey istemiyorum.

Rahat edemiyorum, onun tutuklanması lazım. Nasıl geziyorlar ellerini, kollarını sallaya sallaya? Eve giremiyoruz ki, evde oturasımız gelmiyor. Yatamıyoruz, uyuyamıyoruz. Yüreğimde bir ateş, nasıl anlatayım ki?” dedi. 

Konya'daki pala cinayetinde şok edici detay: Cinayeti başka biri mi işledi? 
SAVCILIĞIN 2 TUTUKLAMA TALEBİ REEDEDİLDİ!

Savcılık makamının iki defa tutuklanma talebini verdiğini, ancak hâkimin tutuklamayı kabul etmediğini belirten Avukat Yusuf Karataşlı, tedbiren de olsa bir şahsın tutuklanması gerektiğini vurguladı.

Video ve kamera kayıtlarını incelediğini belirten avukat, “Şüpheli şahsı gözaltına alan savcılık makamı tekrardan tutuklamaya sevk etti.

Bu defa Konya Sulh Ceza Hakimliği’ne çıktıktan sonra şahıs yeniden serbest bırakıldı. Tabii ki, bırakılma sebebi olarak mahkeme hakiminin söylediği veya düşündüğü şeyin biz meşru müdafaa olarak değerlendirdiği düşüncesindeyiz.

Fakat elimizdeki video kayıtları ve kamera kayıtlarını kendimiz inceledik. Karşı taraftan gelen insanların müvekkilimiz daha hamle yapmadan önce devamında şahsa bıçakla saldırdığını görüyoruz. Bıçakla saldırdıktan sonra şahıs yere düşüyor.

Ve yere düştükten sonra tekrardan şahsın başına geliyor. Hırsları mı var artık, husumetlerimi mi var bilmiyoruz, bıçaklanan maktülün yakasından hırsla tutup bir şeyler söylediği ağız hareketlerinden anlaşılıyor.

Ama temelinde bir cinayet varsa tedbiren de olsa bir şahsın tutuklanması bize göre en hukuki karar olacaktır. Ama bugün için en basit örneği veriyorum,

trafik kazasında bile kazayı yapan kişinin tutuklandığını birçok davada görmekteyiz.” şeklinde konuştu.

Konya'daki pala cinayetinde şok edici detay: Cinayeti başka biri mi işledi? 
CİNAYETİ BAŞKA BİRİ Mİ İŞLEDİ? 

Mustafa’yı yaralayan şahsın farklı biri olabileceğini iddia eden Avukat Karataşlı, “Benim videoları incelediğim neticede maktule bıçak darbesi vurulmadan önce maktulle bir şahıs arasında tartışma gerçekleşiyor. Bir münakaşa, bir kavga anı var.

Maktul hamle yaptığında başka bir şahıs, yani hamle yapılan şahıs maktulün üzerine yürüyüp yumruk veya başka bir şeyle maktule vuruyor.

Maktul ise otobüse doğru savruluyor. Devamında arabaya binip gidiyorlar. Fakat Sulh Ceza’nın bırakma kararlarında maktule bıçağı vuran kişinin kolundan yaralandığı yazıyor.

Parkta izlediğimiz videoda parkta maktulün vurulduğu anda izlediğimiz pozisyonda söz konusu kendisine darbe vurulmayan, arkada bulunan bir kişi şahıslar arasından çıkarak maktule bıçak darbesi vuruyor.

Biz onun için şöyle düşünüyoruz: Yaralanan kişi, sanki kendisi cinayeti işlemiş gibi anlatmış ama biz maktulü yaralayan kişinin başka biri olduğunu düşünüyoruz” diye konuşarak sözlerini noktaladı. 


 

Özel Haber

Bakmadan Geçme