• Haberler
  • Konya
  • Konya'daki sokak sanatçısından yetkililere çağrı: 'Sanatı yaşatıyoruz, engel olmasınlar!'

Konya'daki sokak sanatçısından yetkililere çağrı: 'Sanatı yaşatıyoruz, engel olmasınlar!'

Konya'da sokak müzisyenliği yapan Tunahan Kürtmen, zabıtalardan dolayı mesleğini icra etmekten zorluk çektiğini söyleyerek, yetkililere çağrıda bulundu.

Youtube Kanalı
Youtube Kanalı
Abone Ol
Konya'daki sokak sanatçısından yetkililere çağrı: 'Sanatı yaşatıyoruz, engel olmasınlar!'
TAKİP ET Google News ile Takip Et

İnsan her türlü duygusunu müzikle dışa vurur. Ve bu konuya ünlü düşünür Socrates, söyle değinir; “Müzik ruhun gıdasıdır.” Hemen hemen her şehrin köşe başlarında elinde müzik aletiyle, bu gıdayı insanlara sunan yüzlerce müzisyen var. Yeri gelir bu müzisyenlere halk da eşlik eder ve ortaya renkli görüntüler çıkar. Ama Konya’da müzisyenlik yapanlar için durum bu kadar renkli ve eğlenceli olmayabiliyor. Bazen saklanmak, bazen kaçmak, bazen de aletleri toplayıp gitmek zorunda kalıyorlar. Evet Konya’da müzisyenlik yapan sanatçılar, sokak ve mahallelerde şarkı söyleyip, gitar ya da çeşitli müzik aletlerini çalmalarına zabıtaların karşı çıktığına değiniyor. Hiçbir ilde şahit olmadıkları olayları yaşadıklarını dille getiren sokak sanatçısı Tunahan Kürtmen, şu ifadelerde bulunuyor: “Sokakta ya da caddelerde müzik söylerken, zabıtalar gelip, toparlanmamızı istiyorlar. Bize ya Kültürpark’taki anfiye gidin ya da sokakta şarkı söylemeyin diyorlar. Yetkililere çağrımdır, kimseyi rahatsız etmiyoruz, sanatı yaşatıyoruz. Bize engel olmasınlar!” İşte detaylar…

Konya'daki sokak sanatçısından yetkililere çağrı: 'Sanatı yaşatıyoruz, engel olmasınlar!'

“İŞİMİ SEVİYORUM YASAK OLSA DA YAPACAĞIM”

Konya’da geçimini sokak müzisyenliği yaparak sağlayan sanatçı Tunahan Kürtmen, zabıtların kendilerini engellediklerini belirterek, yetkililerden konuyla ilgili duyarlı davranmaları yönünde çağrıda bulundu. 2 yıldır keman çaldığını ifade eden Kürtmen, şöyle konuştu: “Yaklaşık bir yıldır sokakta müzisyenlik yaparak geçimimi sağlamaya çalışıyorum. Ama bu işi yaparken zabıtalar sürekli engel oluyor. Sokakta ya da mahallerde şarkı söylerken bize; ‘burada çalmayın, toparlanın, çalacaksanız Kültürpark anfisinde çalın’ diyorlar. Gerekçe olarak valiliğin izni yok, yasakladı diyorlar.  İşimi seviyorum yasak olsa da yapacağım. Kimseye zararımız yok zaten. Sanatı yaşatıyoruz. Genelde insanlarda bize eşlik ediyor. Kötü bir şey yapmıyoruz ve kimseye de zararımız yok. Yetkililerden konuyla ilgili duyarlı davranmalarını istiyorum”

Son olarak Konya’da sokak sanatı kültürünün az olduğuna değinen Tunahan Kürtmen, il genelinde sokak sanatı kültürünü yaygınlaştırmayı amaçladıklarını vurgulayarak sözlerini noktaladı. 

HABER: CAN YILMAZ- ŞAHİN YALDIZLI
 

Yorumlar 1
Vatandaş 08 Ekim 2023 20:22

Sana göre sanat olan beni rahatsız edebilir. Senin keman sesini herkes dinlemek zorunda değil. Senin özgürlüğün başkalarının alanında biter. Yasak olan bir şeyi yapmak için yetkililerden destek bekliyorsun.

Bakmadan Geçme