Konya'daki Tedem'li öğrenciler, dünya şampiyonluğunu hedefledi!

Slovenya'da düzenlenen 'International VEX Robotics Championship' da tasarladıkları robotla ikinci olan Konya Tedem Koleji ortaokul öğrencileri, dünya şampiyonluğunu hedefliyor.

Konya'daki Tedem'li öğrenciler, dünya şampiyonluğunu hedefledi!
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Avrupa’da Finlandiya, Slovenya, Almanya, Kazakistan, Çek Cumhuriyeti ve Polonya gibi 20 ülke takımının katıldığı turnuvada, Özel Tedem Ortaokulu Robotik Takımı öğrencileri bilim yolunda kıyasıya yarıştı.

Gün boyu süren turnuvada takımlar belirlenen tema kapsamında verilen görevleri yerine getirmek için mühendislik, robotik, kodlama ve tasarım becerilerini sergilediler. Yenilikçi çözümler geliştirerek, kodladıkları ve tasarladıkları robotlarıyla takım halinde yarışan öğrencilerin mücadeleleri nefes kesti.

Turnuva ile ilgili takım mentörü Murat Parakazan yaptığı açıklamada, öğrencileriyle yaptıkları 3 yıllık çalışmanın karşılığını yarışmada aldıklarını ve Nisan ayında ABD'de düzenlenecek VEX Robotics World Championship'te dünya şampiyonluğunu kazanmak için mücadele vereceklerini söyledi.

"Türk Bayrağını Avrupa’da dalgalandırmak hepimizi gururlandırdı”

Robot Takımı öğrencilerinden, Özge Ok, “Üç yıldır ekipteyim. Okul saatleri dışında, tatillerde, kulüp saatlerinde sabahtan akşama kadar atölyede çalıştık. Bizi her zaman motive eden Murat PARAKAZAN öğretmenimizdi. Slovenya’da ikincilik elde ettiğimizden dolayı çok mutluyum. Avrupa’da Türk bayrağını dalgalandırmak beni gururlandırdı” dedi.

"Hedefimiz Mühendis Olmak”

Robot Takımı öğrencilerinden Tuna Çınar, “Her seferinde tema değişiyor. Her sene o temaya yönelik en iyi robotu yapmaya çalışıyoruz. Takımımızın çoğu mühendis olmayı hedefliyor. Gelecekteki becerilerimizi temellendirdiğimizi düşünüyoruz. Herkesin burada kendine bir şeyler kattığını söyleyebilirim.”

Bakmadan Geçme