Konya'daki üniversitede fahiş fiyat uygulaması: Denetim şart!

Selçuk Üniversitesi öğrencileri, fakültelerde yer alan kantinlerdeki ürünlerin fiyatlarını pahalı bulduklarını ifade ederek, yetkililerin konuyla ilgilenmelerini istediler.

Selçuk Üniversitesi fakültelerinde yer alan kantinlerde ürünlerin fiyatları pahalılığıyla dikkat çekiyor. Üniversite çatısı altında eğitim gören öğrenciler, kantinlerdeki ürünlerin fiyatlarını pahalı bularak, yetkilere denetim için çağrıda bulundu. Konu hakkında Hakimiyet.com muhabirine açıklama yapan öğrencilerden B. A., “Fakültelerdeki kantinlerin ürünleri çok pahalı. Ürünler pahalı olduğu için kantinlere uğramıyoruz. Yetkililerin konuyla ilgilenmesi gerekir.” diye konuşarak sitemlerini dile getirdi. 

KANTİN İŞLETMECİLERİ, ÖĞRENCİ DÜŞMANI GİBİ FİYAT BELİRLİYORLAR”


Kantinlerde yer alan ürünlerin merkeze oranla çok pahalı olduğunu vurgulayan E. K. Z., öğrencilerin mağdur olduğunu söyledi. Sözlerini devam ettiren öğrenci şunlara değindi: “Fiyatlar gereksiz pahalı. Dışarıya oranla ürünler çok ama çok pahalı. Kantin işletmecileri, öğrenci düşmanı gibi fiyat belirliyorlar. Çayımızı, kahvemizi kendi imkanlarımızla yurtlardan getiriyoruz. Üniversite yönetiminin fiyatları denetlemeleri şart bence.” 

 

Selçuk Üniversitesi fakülteleri genelindeki kantinlerde bazı ürünlerin fiyatları şu yönde


Karışık tost: 50 TL
Kaşarlı tost: 35 TL
Bardak çay. 10 TL
Dankek: 11 TL
Canpare: 18,5 TL
Kremalı bisküvi: 15 TL

Konya'daki üniversitede fahiş fiyat uygulaması: Denetim şart!Üniversite dışındaki bazı marketlerde ise ürünlerin fiyatları şöyle

Konya'daki üniversitede fahiş fiyat uygulaması: Denetim şart!

Karışık tost: 40 TL
Sade tost: 30 
Bardak çay: 7,5 TL
Dankek: 7,5 TL
Canpare: 11 TL
Kremalı bisküvi: 6 TL

 

 

Özel Haber

Bakmadan Geçme