• Haberler
  • Konya
  • Konya halkı İsrail'in zulmüne karşı yürüyecek!

Konya halkı İsrail'in zulmüne karşı yürüyecek!

İsrail'in Gazze'deki vahşi saldırılarına karşı ses olmak ve Filistin halkına dayanışma göstermek amacıyla, Konya' da yürüyüş yapılacak.

Konya, İsrail'in Gazze'ye yönelik vahşi saldırılarına karşı sesini yükseltmek için bir kez daha bir araya geliyor.

7 Ekim 2023'ten bu yana devam eden İsrail saldırılarına karşı tepki göstermek amacıyla, Konya Sivil Toplum Kuruluşları Platformu tarafından organize edilen Filistin'e destek yürüyüşü, 27 Mayıs 2024 tarihinde saat 20.30'da gerçekleşecek.

Bu önemli etkinlik, Zafer Meydanı'ndan başlayacak ve Mevlana Meydanı'nda sona erecek. Sivil Toplum Kuruluşları, bütün Konya halkını bu önemli yürüyüşe katılmaya çağırıyor.

Konya'dan Filistin'e destek yürüyüşü yapılacak

İsrail'in Gazze'yi bir açık hava hapishanesine çevirdiği ve binlerce masumu öldürdüğü gerçeği, insanlık için bir utanç kaynağıdır. Bombalarla vurulan Gazze'de hayatta kalanlar ise açlık ve susuzlukla mücadele etmek zorunda bırakılıyor.

Son olarak, Filistinlilerin sığındığı Refah kenti de İsrail'in saldırılarına maruz kalıyor. Uluslararası Adalet Divanı'nın alınan "saldırıları durdurma kararı” ise maalesef İsrail'i durduramadı.

Ancak, Konya Sivil Toplum Kuruluşları Platformu, bu zulme sessiz kalmamak adına, tüm Konya halkını İsrail'in vahşetine karşı tepki göstermeleri için meydana davet ediyor. 

 

Özel Haber

Bakmadan Geçme