Konya'dan İstanbul'a Tarih Yolculuğu

Konya Büyükşehir Belediyesi, 31 ilçeden 10,11 ve 12. sınıf öğrencilerini 'Atabey Gençliği Ecdadın İzinde' pdojesiyle İstanbul'a götürmeyi sürdürüyor.

Konya'dan İstanbul'a Tarih Yolculuğu
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Konya Büyükşehir Belediyesi, "Atabey Gençliği Ecdadın İzinde" projesiyle bu yıl da binlerce öğrenciyi İstanbul'a götürdü.

31 ilçeden 10, 11 ve 12. sınıf öğrencileri, Topkapı Sarayı, Ayasofya-i Kebir Camii, Sultan Ahmet Camii gibi tarihi ve kültürel mekanları ziyaret ederek, İstanbul'un güzelliklerini keşfetti.

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, projenin her geçen yıl daha fazla ilgi gördüğünü belirterek, "Öğrencilerimiz bu gezilerle tarih ve kültürle iç içe oluyorlar. Kültürel birikimlerini artırıyorlar ve milli değerlere daha fazla sahip çıkıyorlar" dedi.

Gençler, İstanbul'da düzenlenen tarihi karakterlerin canlandırıldığı tiyatro gösterilerinde de keyifli vakit geçirdi. Boğaz turuyla da İstanbul'un eşsiz manzarasını seyrederek, şehrin güzelliklerini keşfettiler.

Konya Büyükşehir Belediyesi'nin bu etkinliği, gençlerin tarihe duyduğu ilgiyi artırarak, kültürel mirası koruma ve sahiplenme bilincini güçlendirmeyi amaçlıyor.

Özel Haber

Bakmadan Geçme