Konya'dan İsveç'e kınama…

Son zamanlarda gündemden düşmeyen İsveç'te cami önünde Kur'a-ı Kerim'in yakılması üzerine Konya Seydişehir Belediye Başkanı Mehmet Tutal olayı kınayarak,' Kur'an-ı Kerim yakılmasının, vandallığın himaye edilmesinin hem Türk milletinin inancına hem de insanlık değerlerine aykırıdır' dedi.

Konya'dan İsveç'e kınama…
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Temmuz Ayı olağan meclis toplantısında Kurban Bayramı’nın 1. Günü İsveç’te bir cami önünde Kur’an-ı Kerim yakılması hadisesini kınayan Seydişehir Belediye Başkanı Mehmet Tutal,” Kur’an okumak ilahi bir nasip ve nimet, yakmak ise namertlik ve soysuzluktur. Bu nefret suçu mahiyetindeki provokasyonu Irak asıllı malum meczubun tek başına planlayıp hayata geçirmesini düşünmek pek tabii hayatın ve hadiselerin olağan akışına bütünüyle aykırıdır. Kur’an-ı Kerim yakılmasının, vandallığın himaye edilmesinin hem Türk milletinin inancına hem de insanlık değerlerine aykırıdır” şeklinde konuştu.

"KUR'AN YAKAN CEHENNEMİN DİBİNİ BOYLAR"
Kur’an-ı Kerim yakılmasının ifade ve düşünce özgürlüğüne hiçbir şekilde sığmadığını vurgulayan Seydişehir Belediye Başkanı Tutal,” Özgürlük başkasına zarar vermeden bir şey yapma hakkıdır. Şunu ikazla hatırlatırız ki, Kur’an-ı Kerim bir kağıt parçası değildir. Allah’ın yeryüzüne indirilmiş nuru, akıl sahibi inanların düşünmeleri, anlamaları ve ders almaları için lütfedilmiş saadet, hidayet ve surudur. Kur’an yakan kendini yakmıştır. Kur’an yakan cehennemin dibini boylamıştır.” İfadelerine yer verdi
 

Bakmadan Geçme