• Haberler
  • Konya
  • Konya'dan Kıbrıs'a uzanan dostluk: Her şey bir kitapla başladı!

Konya'dan Kıbrıs'a uzanan dostluk: Her şey bir kitapla başladı!

Kıbrıs Cumhurbaşkanı Ersin Tatar'ın Konyalı sahafı ziyaret etmesinin sırrı belli oldu.

HABER: GAYE  TORUN-ŞAHİN YALDIZLI

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, geçtiğimiz günlerde Selçuk Üniversitesi 2023-2024 Akademik Yılı Açılış Töreni’ne katılmıştı. Törenden sonra Konya’da bir sahafa konuk olan Ersin Tatar’ın ziyaret nedeni merak konusu oldu.  Olaydan   sonra Hakimiyet.com’a açıklamalarda bulunan Sahaf Mustafa Çalışkan, Cumhurbaşkanı Tatar ile yıllar önce tanıştıklarını aktardı. Ersin Tatar’la tanışma hikayesinin bir kitapla başladığını vurgulayan Mustafa Çalışkan, “Bir yazar Cumhurbaşkanı Ersin Tatar’ın dedesinin hayatını kitaplaştırmış, bende bu kitabı bastım ve Kıbrıs’a gönderdim. Öyle olunca kitap vasıtasıyla Tatar ailesiyle tanıştım.” dedi. 

Konya'dan Kıbrıs'a uzanan dostluk: Her şey bir kitapla başladı!
“TANIŞMAMIZA BİR KİTAP VESİLE OLDU”

Cumhurbaşkanı Tatar’la tanışmalarına vesile olan hikâyeyi Mustafa Çalışkan şöyle anlattı; “Kıbrıs Cumhurbaşkanı Tatar’ın dedesi uzun yıllar Osmanlı döneminde kadılık yapmış. Bu konu üzerine Kıbrıslı bir arkadaşımız, akademik çalışma yapmış. Benim yayınevime gelip '50-100 tane basar mısın?'  dedi. Bunun üzerine bende kitabı bastım. Kitabı basmadan önce bu aileyi tanımıyordum. Kitabı bastıktan sonra Tatar ailesi kitabı, Kıbrıs’a göndermemi istedi. Bende kitabı kargolayıp, istedikleri adrese yolladım. Sonra aradan zaman geçti, yolum Kıbrıs’a düştü. Tatar ailesi beni misafir etti. Böylece dostluğumuz başladı.  Yani anlayacağınız; tanışmamıza ve dostluğumuza bir kitap vesile olmuş oldu.” 
Cumhurbaşkanı Ersin Tatar’ın Konya’ya gelirken, kendisini hâl hatır sorma amaçlı ziyaret ettiğini belirten Çalışkan, ikili arasında sıkı bir dostluk olduğunu vurgulayarak sözlerini noktaladı. 

Bakmadan Geçme