Konya'da Memleket Partisi'nin oyları Zafer Partisi'ne mi gidecek? 

Memlekete Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce, Cumhurbaşkanlığı adaylığından çekileceğini açıkladıktan sonra seçmenin nereye oy vereceği merak konusu oldu. 

Konya'da Memleket Partisi'nin oyları Zafer Partisi'ne mi gidecek? 
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Geçtiğimiz günlerde Memleket Partisi’nin Konya Milletvekili adayı Ahmet Onur Tekin’in Cumhurbaşkanlığı seçiminde ATA İttifakı Cumhurbaşkanı adayı Sinan Oğan’a oy vereceğini açıklaması ve ardından Memlekete Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce’nin, Cumhurbaşkanlığı adaylığından çekilmesi akıllara ‘Konya’da oylar Zafer Partisi’ne mi gidecek?’ sorusunu getirdi. 

Yaşanan siyasi gelişmelerle ilgili bir takım açıklamalarda bulunan Zafer Partisi Konya İl Başkanı Salih Ümütkesmez; “Genç seçmende iki parti arasında geçişkenlik vardı. Çekilmeden sonra büyük oranda bize gelirler. Çünkü onların da en büyük söylemi sıkıştırılmış iki kutba da karşı olmalarıydı. Cumhuriyet ve Atatürk konusunda söylem birlikteliğimiz oluşmuştu o yüzden tercihleri Zafer Partisi olacaktır. Ayrıca Konya’daki teşkilatları ile geriden gelen güçlü bir iletişim bağımız vardı. Bununda etkili olacağını düşünüyorum. Dün arkadaşlarımla il teşkilatlarını ziyaret ettik.” değerlendirmesinde bulundu. 

Bu oyların nasıl dağılacağını düşünüyorsunuz? sorusuna cevap veren Salih Ümütkesmez; “Bu oyun büyük bölümü bize destek olarak gelir. Seçmenin ikili yapıyı tercih edeceklerini düşünmüyorum. Sinan Bey yükselerek gidiyordu. Bu olayda sonra güçlü bir alternatif oldu. Dengeleri bozacağına inanıyorum.” ifadelerini kullandı. 
 

Bakmadan Geçme