• Haberler
  • Keşfet
  • Konya'dan sadece 1 ilçe var! Adım adım il olmak için gün sayıyor...

Konya'dan sadece 1 ilçe var! Adım adım il olmak için gün sayıyor...

İl sayısının 100'e yükseltileceği haberleri gündemden düşmüyor. Tartışması uzun süredir süren bu haberlerden sonra Konya'da da Selçuklu ilçesinin il olabileceği öngörülüyor. Pek iyi ama Selçuklu il olacak mı?

Uzun süredir tartışması yapılan konuda son günlerde haberler iyice arttı. Cumhuriyet'in 100. yılına özel 100 il projesi olduğu iddia edildi. O gün bugündür bu illerin listeleri yapılıyor. Özellikle nüfus ve ekonomik kalkınmışlık gibi konular ilçelerin il olma sürecinde etkin rol oynuyor. Konya'nın da hem merkez hem de en kalabalık ilçesi konumunda bulunan Selçuklu listenin ilk sıralarında yer alıyor. Selçuklu il olacak mı?

Konya'dan sadece 1 ilçe var! Adım adım il olmak için gün sayıyor...

SELÇUKLU İL OLACAK MI?

Konya sınırları içerisinde yer alan Selçuklu'nun da vilayet yapılması öngörülüyor. Fakat henüz bu konuda resmi bir açıklama elimize ulaşmış değil. Masadaki diğer ilçelerle karşılaştırıldığında Selçuklu'nun şansı bir hayli fazla. Zaten 100 il projesinde en fazla vilayet ilan edilecek bölge ise İç Anadolu olacak. 

SELÇUKLU NÜFUSU HAKKINDA

Nüfusu.com'dan alınan verilere göre, Selçuklu'nun nüfusu 690 bin 667'dir. Bu nüfus, 338.768 erkek ve 351.899 kadından oluşmaktadır. Yüzde olarak ise: %49,05 erkek, %50,95 kadındır.

Medeniyetler beşiği, 12. ve 13. yy’larda Selçuklulara başkentlik yapmış olan Konya’nın merkez ilçesi olan Selçuklu, 1987 yılından bu yana ilçe statüsüne sahip. Bu tarihte Konya da büyükşehir unvanı aldı.

Tarihi ve kültürel dokusuyla dikkat çeken ilçede sayısız gezilecek yer ile sit alanları bulunuyor: 1254 yılında yaptırılan İnce Minareli Medrese, Aya Elenia Müzesi, ülkemizde bir ilk olan Zaman Müzesi, Sultan II. İzzeddin Keykavus zamanında Emir Celaleddin Karatay tarafından yaptırılan Karatay Medresesi, Takkeli Dağ’da yer alan Gevale Kalesi, Alaeddin tepesi üzerine inşa edilen Alaeddin Camii, spor, restoran ve piknik alanları ile ailelerin ve gençlerin ilgisini çekebilecek Selçuklu Kanyon Park, Subaşı mahallesindeki Subaşı Hamamı gibi.

Konya'dan sadece 1 ilçe var! Adım adım il olmak için gün sayıyor...

SELÇUKLU DIŞINDA İL OLMASI ÖNGÖRÜLEN BAZI İLÇELER

Sabah.com.tr'de yer alan habere göre, vilayet olması planlanan diğer ilçeler şu şekilde:

Polatlı, Ankara
Yüksekova, Hakkari
Kahta, Adıyaman
Midyat, Mardin
Siverek, Şanlıurfa
Ergani, Diyarbakır
Cizre, Şırnak
Nazilli, Aydın
Edremit, Balıkesir
Alanya, Antalya
Manavgat, Antalya
Lüleburgaz, Kırklareli
Bandırma, Balıkesir
İskenderun, Hatay
İnegöl, Bursa
Ünye, Ordu
Kozan, Adana
Fethiye, Muğla
Erciş, Van
Tarsus, Mersin
Akhisar, Manisa
Çorlu, Tekirdağ
Ereğli, Konya
Elbistan, Kahramanmaraş

Yorumlar 2
ENVER MUSTAFA ÖZER ŞAHİN 07 Mart 2024 08:02

ADALAR İLÇEMİZ İL OLDUĞU ZAMAN BAĞLANACAK İLÇELERİMİZİN İSİM LİSTESİ BEYKOZ ÜMRANİYE ÜSKÜDAR ATAŞEHİR ÇEKMEKÖY GÖZTEPE HEYBEİADA SANCAKTEPE SULTANGAZİ

ENVER MUSTAFA ÖZER ŞAHİN 06 Mart 2024 10:19

İSTANBULDAN İL OLACAK İLÇELERİMİZ BELLİ ADLAR BAKIRKÖY BEŞİKTAŞ FATİH PENDİK İSİMLİ İLEÇELRİMZ ÇOK YAKINDA İNŞAALLAH İL OLACAKLAR

Bakmadan Geçme