• Haberler
  • Konya
  • Konya'dan yükselen bir azim öyküsü: 3 üniversiteyi bitiren Ürkmez, şimdi yüksek lisans yapıyor

Konya'dan yükselen bir azim öyküsü: 3 üniversiteyi bitiren Ürkmez, şimdi yüksek lisans yapıyor

Çocuklarını büyütmesinin ardından 3 üniversiteden mezun olan ve şimdiki hedefi başladığı yüksek lisansı tamamlamak olan Melahat Ürkmez, 'Fakültede eğitim görürken öğrencilerin bazıları çocuklarım hatta bazıları torunum yaşında. Onlarla ders yaparken mutlu oluyorum. Aslında yaşımı da unutuyorum, kendimi genç sanıyorum' dedi.

Konya'da yaşayan 66 yaşındaki yazar Melahat Ürkmez, lise yıllarında babasının isteği üzerine üniversiteye gitmedi. Ancak kendi azmiyle yıllar içinde ders çalışarak hem akademik kariyerini şekillendirdi hem de yazarlık yolunda adımlar attı. Evlendikten sonra 3 çocuğuyla ilgilenen Ürkmez, okuma ve yazma tutkusundan hiçbir zaman vazgeçmedi. Çocuklarını büyütüp yetiştirdikten sonra, Halkla İlişkiler, Eğitim Fakültesi Türkçe Öğretmenliği ve İstanbul Üniversitesi Felsefe Bölümleri'nden mezun oldu. Şu anda KTO Karatay Üniversitesi Tarih Bölümü'nde yüksek lisans yapıyor. Ürkmez, burada çocukları ve torunları yaşındaki öğrencilerle dersler yaparken kendisini genç hissettiğini belirtiyor. Köşe yazıları, hikayeleri ve romanları ile tanınan Ürkmez, kitap okumanın zevkini keşfedenlerin bir daha asla okumaktan vazgeçmediklerine inanıyor.

“YÜKSEK BİR PUAN ALMIŞTIM”

Liseyi bitirene kadar Konya'nın Hadim ilçesinde eğitim gördüğünü belirten Melahat Ürkmez, "İlk, orta ve lise tahsilimi Konya'da tamamladım. Lise bittikten sonra o zamanlar ön kayıt sistemi vardı. Yüksek bir puan almıştım, Hacettepe Üniversitesi'nin birçok bölümü tutuyordu. Ama babam o zamandaki karışıklıklar yüzünden göndermedi. Sonra Türkiye Halk Bankası sınavına 500 kişi girdik ve 2 kişi kazandık. Daha sonra da Türkiye Halk Bankası'nda memur olarak çalışmaya başladım. Burada çalışırken de tekrardan üniversite sınavına girdim. Sonrasında da evlendim, 3 çocuğum oldu. Onları büyüttükten sonra benden Japon bir arkadaşım tarafından roman yazmam istendi. Ben de olur mu olmaz mı derken ilk olarak bir hikaye yazarak yarışmaya katıldım. Eğer ki burada derece alırsam o zaman da romanı bitiririm diye düşündüm. Ömer Seyfettin Hikaye Yarışmasına hikayemi gönderdim. Hikayem de dereceye girdi. Ondan sonra da ‘bende hala bir şeyler kalmış' diyerek roman yazmaya başladım. Romanımı bitirdim ve 'Okunabilir En İyi Roman' seçildi" dedi.Konya'dan yükselen bir azim öyküsü: 3 üniversiteyi bitiren Ürkmez, şimdi yüksek lisans yapıyor

“BÜTÜN HANIMLARA TAVSİYE EDERİM”

Fakültede gençlerle birlikte ders işlemekten çok mutlu olduğunu ifade eden Ürkmez, "Fakültede eğitim görürken öğrencilerin bazıları çocuklarım hatta bazıları ise torunum yaşında. Onlarla ders yaparken mutlu oluyorum. Aslında yaşımı da unutuyorum, kendimi genç sanıyorum. Öğrenciler de sağ olsunlar çok saygılılar bana karşı. Sanki ben 17-18 yaşımdaki gibi derslere giriyorum, onlarla birlikte ödevimi yapıyorum. Bu durum beni çok mutlu ediyor. Bütün hanımlara da tavsiye ederim. Kimse yaşından dolayı okumaktan çekinmesin. Mutlaka okumak istedikleri ikinci, üçüncü üniversitelerini okusunlar. Hepsi hayallerini gerçekleştirsinler" şeklinde konuştu.

“BÜTÜN KİTAPLARI OKUMAK İSTİYORUM”

Herkesin kitap okuması gerektiğine değinen Ürkmez, "Hanımlar vaktimiz yok demesinler. İnsan istedikten sonra illaki vakit bulur. Ben ne kadar yorgun olursam olayım yatmadan en az 2 saat kitap okurum. Bu durum çocukluğumdan gelen bir alışkanlık. Okuma sevgisini bir kere kazandığınızda bir daha bırakamıyorsunuz. Kütüphaneye geldiğim zaman kendimi okyanusun üstünde uçtuğumu hissediyorum. Bütün kitapları okumak istiyorum, o kitapların içine dalınca farklı bir dünya olduğunu anlıyorum. İnsan, kitap okuma zevkini bir alırsa çok getirisinin olduğunu ve özellikle ruhunu doyurduğunu hissedecek" diye belirtti.

Hakimiyet Gazetesi - Bizi Sosyal Medyada Takip Edin!

Bakmadan Geçme