Konya Devlet Tiyatrosuna yoğun ilgi

Konya Devlet Tiyatrosu, neredeyse 1 asırdır sahnelediği farklı oyunlarla binlerce seyirciyi tiyatronun büyülü atmosferiyle buluşturuyor.

Konya Devlet Tiyatrosuna yoğun ilgi
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Türkiye’de kurulan ilk bölge tiyatrosu olan Konya Devlet Tiyatrosu, 15 Eylül 1956 tarihinde perdelerini açtı. Her geçen yıl artan seyirci kapasitesi ile birbirinden farklı oyunları tiyatro severler için sahneliyor.
HER 10 KOLTUKTAN 9’U DOLU
Covid-19’un sanata vurduğu darbeyle birlikte haliyle tiyatroya olan ilgi de azalmıştı. Ancak, Konya’da tiyatroya verilen değerle birlikte seyirci kat sayısı giderek artmaya devam ediyor. Her yıl binlerce izleyiciyi ağırlayan, sosyal ve kültürel etkinliklerle de adından söz ettiren Konya Devlet Tiyatro’suna yoğun ilgi devam ediyor. Neredeyse yüzde 95 oranında dolu olan Konya Devlet Tiyatrosu’nda, her 10 koltuktan 9’u dolu. 

OYUNLAR DOLU DOLU GEÇİYOR
Seyircilerden Semanur İrgin’de, sahnelenen oyunları çok beğendiğini hatta aynı oyunu 2. kez izlemeye geldiğini aktararak silesiyle sürekli geldiklerini söyledi. İrgin,” Salonda oturacak yer kalmıyor. Dolu dolu geçiyor oyunlar. Biletler çok çabuk tükeniyor.” İfadelerini kullandı. 

BEYZA DEMİREL

Bakmadan Geçme