Konya Emniyetinden abartı egzoz çıkarması

Konya'da özellikle hasta ve yaşlı olan vatandaşların en çok rahatsız olduğu konulardan birisi de abartı egzoz gürültüleri… Birçok bölgeden gelen şikâyetlerin ardından Konya Emniyet Müdürlüğü adeta egzoz çıkarması yaptı. Kentin dört bir yanında yapılan denetimlerle cadde ve sokaklarda keyfi bir şekilde yüksek ses çıkartıp vatandaşlara rahatsızlık vererek gürültü kirliliği yapan araçlar tespit edilerek sürücüleri uyarıldı.

KONYA HABER: Konya Emniyet Müdürlüğü Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü ekipleri özellikle hasta, yaşlı ve bebekler için ciddi anlamda rahatsızlık oluşturan abartı egzoz takılı araçları tespit etmek için çalışma başlattı. Birçok noktada abartı egzoz bulunduğu tespit edilen araçlar ekiplerce durduruldu. 

POLİSİ GÖRÜNCE EGZOZU KAPATIYORLAR!

Trafik ekipleri tespit ettikleri abartı egzoz takılı araç sürücülerini uyarırken araçlarında abartı egzoz bulunup da kumandalı düzenekle egzozu kapatarak polis uygulamalarından gizleyenler de polisin dikkatinden kaçmadı. Varex sistemi de denilen kumandalı sistemle araç sürücüleri polisin olduğu yerde egzozu kapatarak sakince giderken polisin olmadığı yerde abartı egzozu aktifleştirip vatandaşlara rahatsızlık veriyor. Ancak bu araçlar da trafik ekiplerinin dikkatinden kaçmadı.

Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü ekipleri keyfi bir şekilde gürültü kirliliği yaparak vatandaşlara rahatsızlık veren abartı egzoz takılı onlarca aracın sürücüsünü uyarmakla kalmadı, başta abartı egzoz olmak üzere gürültü kirliliği yapan ve trafik güvenliğini tehlikeye sokacak teknik değişiklikler yapılan araçlara yasal işlem uygulandı.

KONYA HABER - HAKİMİYET

Bakmadan Geçme