Konya Gönüllüleri Derneği'nin amaçları neler?

Konya Gönüllülerinin kurulma amacı ne? Konya'da ki hedefleri neler? Kaç gönüllüye ulaştı? Konya'da ne faaliyetleri amaçlıyorlar? Muhabirimiz Can Yılmaz sordu Konya Gönüllüleri Başkanı Mustafa Soyer açıkladı. İşte detaylar.

Konya Gönüllüleri Derneği'nin amaçları neler?
TAKİP ET Google News ile Takip Et

KONYA HABER: Konya Gönüllüleri Derneğinin şehirde ki bütün sorunlara çözüm amaçlı olduğunu vurgulayan Konya Gönüllüleri Başkanı Mustafa Soyer, “Konya Gönüllüleri şehrimizdeki bütün sorunlara çözüm olmak amacıyla kuruldu, kısaca eğitimden sağlığa, çocuktan kadına, çevreden hayvana 15 alanda faaliyet göstererek klasik dernekçilik anlayışına yeni bir boyut kazandırmak istiyoruz.” İfadelerine yer verdi. 
Konya Gönüllüleri Derneği kurma fikrinin nereden esinlendiği? sorduğumuz Dernek Başkanı Mustafa Soyer, ”Geçtiğimiz günlerde çok büyük bir afet yaşadık, çok üzücü günler yaşadık, fakat yüreğimize su serpen haberler oldu. 7’den 70’e tüm vatandaşlarımız ellerini taşın altına koydu aslında yıllardır içimizde olan bu fikri tetikleyen bu birlik ve beraberlik oldu.” Şeklinde konuştu. 


“Kadınlarımızın emeklerinin karşılığını almasını istiyoruz”
Mustafa Soyer, Köyde ki çocukları ziyaret etmek istediklerini; gıda ihtiyaçlarını karşılama arzusunda olduklarını vurgulayarak şu şekilde konuştu: “Köylerimizdeki çocuklarımızı ziyaret edelim istiyoruz. Gıda ihtiyacı olan evlerimize gıda ulaştıralım istiyoruz. Kadınlarımız emeklerinin karşılığını alsın istiyoruz. Yardım beklemek zorunda kalmasın ürettiği ürünleri satabileceği ortamlar, platformlar oluşturalım istiyoruz.  Afetlere hazırlıksız yakalanmayalım istiyoruz. İlk Yardım dersleri verelim gözümüzün önünde bir vatandaşımız yardım beklerken çaresizlikle beklemeyelim istiyoruz. Engellilerin hayatını kolaylaştıralım istiyoruz. Eğitimde eşitliği sağlayalım, dezavantajlı çocuklarımız akranlarının gerisinde kalmasın istiyoruz.  Şehrimiz, ülkemizde örnek gösterilsin iyi anılsın istiyoruz.  Ne yapacağını bilmeyen gençlerimizin yoluna ışık tutalım istiyoruz. Şehrimizde hiçbir hayvan aç kalmasın zulme uğramasın istiyoruz.  Kısaca şehrimizdeki bütün sorunları çözelim istiyoruz.”
Mustafa Soyer, “Hemşerilerimiz büyük teveccüh gösterdiler ilk 24 saat için kayıtlı 100 gönüllüye ulaştık, başvurularımız devam ediyor son aldığım bilgilere göre kayıtlı gönüllümüz 300 ü geçti.” dedi. 
“Biz kişisel menfaatlerimizi bir kenara koyduk”
Kişisel menfaatlerini bir kenara koyduklarını dile getiren Soyer, “Biz kişisel menfaatlerimizi bir kenara koyduk 3 aylık dönemlerde muhasebe kayıtlarımızı yayınlayacağız. Hiçbir menfaat ve karşılık gözetmeksizin, sadece finansal ve fiziksel değil, aynı zamanda bilgi, beceri ve kabiliyetlerinin tümünü seferber eden gönüllü ordusunun bütün sorunları çözebileceğine inanıyoruz.” İfade etti. 

“Ramazan ayına özel proje hazırlığındayız”
Ramazan ayına özel bir proje hazırlığı içerisinde olduklarını belirten Soyer şu şekilde konuştu: “Önümüz mübarek Ramazan ayı, biz de Ramazan ayına özel proje hazırlığındayız. Erzak kolisi dağıtımı, bayramlık hediyeleri, bayramlaşma gibi etkinliklerimiz olacak. Ayrıca 10 muhtarımızla pilot bir çalışma başlattık. Bu mahallelerimizdeki tüm ihtiyaçlar bize iletilecek. Sadece yardım olarak düşünmeyin bizi yanında görmek isteyen herkesin yayında olmayı hedefliyoruz. Görme engelliler ile ilgili çalışmalar yapıyoruz, kitap seslendirmeleri yaparak bunlardan engelli hemşerilerimizin istifade etmesini sağlayacağız. 1 hafta içerisinde yardım talebinde bulunan 5 hemşerimizi işe yerleştirdik. 20 yıldır çözülemeyen çok önemli bir konu üzerinde çalışıyoruz. Kurumlarımızla iş birliği içerisinde bu konunun da takibini yapıyoruz, ilerleyen günlerde inşallah bu konuyu çözdüğümüzü de açıklarız.”

KONYA HABER - HAKİMİYET


 

Bakmadan Geçme