Konya Gönüllüleri Down Sendromlu Seyid Ali'nin Polis Olma Hayalini Gerçekleştirdi

12 yaşındaki down sendromlu Seyid Ali Çelik'in polis olma hayali Konya Gönüllüleri Derneği ve Konya Emniyet Müdürlüğünce gerçekleştirildi.

Konya Gönüllüleri Down Sendromlu Seyid Ali'nin Polis Olma Hayalini Gerçekleştirdi
TAKİP ET Google News ile Takip Et

KONYA HABER: Polis üniforması giyen Seyid Ali, 1 günlüğüne polis olma hayaline kavuştu. Konya emniyet müdürlüğü ekiplerinin ziyaret ettiği Seyid Ali, telsizden anons yaptı, polislerle sohbet etti ve polis otosuna binip Konya’da devriye turu attı.

“Yüzünden gülümseme hiç eksik olmasın”
Konya’da tüm çocukların hayallerini gerçeğe dönüştürmesi için var güçleriyle çalıştıklarını vurgulayan Konya Gönüllüleri Başkanı Ömer Mustafa Soyer, “Seyid Ali’nın mutlu olduğunu görmek bizi çok mutlu etti. 21 Mart Dünya Down Sendromu Farkındalık günü olduğu için, Seyid Ali kardeşimizin polis olma hayalinin gerçeğe dönüştürmesine destek olmak istedik. Üniforma giydi, anons yaptı, polis otosuna bindi, 1 günlüğüne polis oldu. Gülen yüzü, daha da güldü. Biz de onun adına çok mutlu olduk. Yüzünden gülümsemenin hiç eksik olmamasını temenni ediyoruz” dedi.
“Polislerimize teşekkür ediyoruz”
Konya Emniyet müdürlüğüne ve tüm polis memurlarına gösterdikleri ilgi ve yakınlık için teşekkür eden Konya Gönüllüleri, “Seyid Ali gibi özel çocuklarımız bizim için çok değerli. Down Sendromu bir hastalık değil, farklılıktır. Farklı olmanın normal olduğunu herkese duyurmak ve bu duyarlılığı arttırmak çok önemlidir, biz bugün Seyid Ali’yi ziyaret ederek hayallerine kavuşmasının mutluluğunu yaşadık. İstediği mesleği sembolik de olsa icra edebilmesi Seyid Ali için paha biçilemez bir mutluluktu. 21 Mart ‘Dünya Down Sendromu Farkındalık Günü’ vesilesiyle down sendromlu bireylere ve değerli ailelerine sağlıklı ve mutlu bir hayat diliyoruz” dedi.

Ailesinin zaman zaman duygulandığı etkinlik sonunda Çelik, emniyet ekipleri ve ailesiyle hatıra fotoğrafı çektirdi.

KONYA HABER - HAKİMİYET
 

Bakmadan Geçme