Konya güneşli günlere veda ediyor! Termometreler eksiyi gösterecek
Aralık ayının gelişiyle Konya'da sıcaklıklar düşüyor. Hafta sonu yağışlı hava etkili olurken çarşamba günü termometreler eksi 2 dereceyi görecek. Özellikle kırsal bölgelerde buzlanmaya karşı dikkat olunmasında fayda var.
HAFTA SONU KONYA YAĞMURA TESLİM OLACAK
Cumartesi günü kent genelinde sağanak yağış beklenirken sıcaklıklar gece 2, gün içinde 15 derece seviyesinde olacak. Pazar günü yağış hafifleyerek devam edecek ve sıcaklık 12 dereceye düşecek.
Pazartesi günü ise kent genelinde çok bulutlu hava hâkim olurken Akşehir, Altınekin, Cihanbeyli, Yunak, Kulu, Çeltik ve Tuzlukçu’da yağış görülecek.
Salı günü parçalı bulutlu bir gökyüzüyle birlikte sıcaklıklar gece 0, gün içinde 10 derece civarında seyredecek.
En sert düşüş ise çarşamba günü yaşanacak. Termometrelerin gece ve sabah saatlerinde -2 dereceye kadar düşmesi beklenirken gün içinde sıcaklık yeniden 10 derece seviyesine çıkacak.
Sabah saatlerinde dışarı çıkacak vatandaşların sis ve gizli buzlanma ihtimaline karşı dikkatli olmasında fayda var.