• Haberler
  • Konya
  • Konya, Hollanda'dan küçük ama 120 ülkeden büyük

Konya, Hollanda'dan küçük ama 120 ülkeden büyük

Türk Siyaseti'nin güldüren taraflarından birisi de seçim kampanyası döneminde CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun, 'Konya, Hollanda'dan büyük bir ülkedir' gafı olmuştu. Fakat Hollanda olmasa da Konya'nın, 120 ülkeden büyük olduğu pek bilinmeyen özelliği ile dikkat çekiyor.

Konya, Hollanda'dan küçük ama 120 ülkeden büyük
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Bugüne kadar Konya ve Hollanda sürekli birbiriyle kıyaslanan iki yer oldu. Bunun sebebi ise ilimizin, Hollanda'dan büyük olduğu iddiası ve iki bölgenin de bir tarım merkezi olmasıydı.

Seçim kampanyası döneminde CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun seçim döneminde Konya ile ilgili yaptığı gaf, siyasetin gündeminde oldukça konuşulmuştu. Fakat Hollanda'nın yüzölçümü 41.850 km² iken, Konya ise 38.873 km² büyüklükte yer alıyor.

Konya, malum ülkeden küçük bir farkla küçük olsa da, dünya üzerindeki 120 ülkeden büyük olması çok bilinmeyen bir özelliği ile dikkat çekiyor. 

Belçika, Vatikan,  Arnavutluk, İsrail, Slovenya, Ermenistan, Malta, Kuveyt, Katar, Bahreyn ve Lübnan gibi çok sayıda Avrupa ve Ortadoğu ükesinden büyük olan Konya, aynı zamanda yüzölçümü olarak da Türkiye'nin en büyük şehri.

Bakmadan Geçme