Konya için sarı alarm

Meteoroloji 8. Bölge Müdürlüğü aralarında Konya'nın da bulunduğu 8 kent için sarı kod uyarısı verdi

Meteoroloji 8. Bölge Müdürlüğü, aralarında Konya’nın bulunduğu 8 kent için kuvvetli yağışlarda oluşabilecek muhtemel riskler için uyarıda bulunarak sarı kod uyarısı verdi. "Hava durumu potansiyel tehlikelidir." anlamını taşıyan "sarı" kod ile "Tahmin edilen meteorolojik hadise olağandışı olmamakla birlikte, meteorolojik şartlardan etkilenebilecek faaliyetler konusunda dikkatli olunmalı." Anlamına geliyor. 

Konya için sarı alarm

Meteoroloji 8. Bölge Müdürlüğü'nden yapılan yazılı aıklamada "Yapılan son değerlendirmelere göre pazar sabah saatlerinden itibaren beklenen yağışların, Konya'nın kuzey ve batıs (Akşehir, Altınekin, Kadınhanı, Karatay, Selçuklu, Sarayönü, Tuzlukçu) ile Aksaray'ın güneyinde (Eskil, Gülağaç, Güzelyurt, Merkez, Sultanhanı) kuvvetli yağmur, zamanlar karla karışık yağmur ve yüksek kesimlerinde kuvvetli kar yağışı şeklinde olması beklendiğinden sel, su baskını ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir" ifadelerine yer verildi.

Konya için sarı alarm

Öte yandan Konya ve Aksaray’da beklenen kuvvetli yağışların yarın geç saatlere kadar etkisini sürdürmesi bekleniyor.Hava sıcaklıklarında ise yurdun güneydoğu kesimleri dışında kalan bölgelerde hissedilir derecede (8 ila 10 derece) azalacağı tahmin ediliyor.

 

Pazar ve Pzartesi Konya’ya sarı kod uyarısı

Öte yandan Meteoroloji 8. Bölge Müdürlüğünden yapılan açıklamada ise Konya, Adıyaman, Bingöl, Diyarbakır, Elazığ, Erzincan, Malatya, Kahramanmaraş, Sivas, Tunceli, "Aksaray, Batman, Osmaniye’de Pazartesi günü sık aralıklarla devam edecek yağışlar nedeni ile sarı kod uyarısı yapıldı.
 

Özel Haber