Konya için uyarı! Dikkatli olmakta fayda var

Meteoroloji, Konya için fırtına uyarısında bulundu. Turuncu kod ile yayınlanan uyarıya göre fırtınanın saate 100 kilometre hızı bulacağı tahmin ediliyor. Öte yandan Meteoroloji verilerine göre Konya'da 4 gün boyunca yağış bekleniyor.

Meteoroloji Konya Bölge Müdürlüğü, Konya ve çevresine fırtına uyarısı yaptı. Açıklamada, şunlar kaydedildi:

“Rüzgarın; 4 Nisan 2023 Salı günü güney ve güneybatı (lodos) yönlerden Aksaray'da kuvvetli yer yer fırtına (40-60 km/saat hamleli 60-70 km/saat), Konya, Karaman ve Niğde çevrelerinde ise kuvvetli fırtına (70-90 km/saat), yüksek kesimlerinde hamleli tam fırtına (90-100 km/saat) şeklinde eseceği tahmin ediliyor.

Ulaşımda aksamalar, ağaç ve direk devrilmesi, çatı uçması, toz savrulması, soba ve doğalgaz kaynaklı baca gazı zehirlenmesi gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır. Kuvvetli rüzgar ve fırtınanın bölgemizde Salı gece saatlerinden sonra etkisini kaybetmesi bekleniyor.”

AFAD AYRICA UYARDI

Konya’da bulunan vatandaşların cep telefonlarına; "Meteorolojiye gore yarın Konya'da kuvvetli fırtına bekleniyor. Ağaç ve direk devrilmesi, çatı uçması ve baca gazı zehirlenmelerine karşı tedbirli olun." Şeklinde ileti gönderdi. 

AHMET ÖZER

Bakmadan Geçme