Konya İl Milli Eğitim Müdürlüğü deprem bölgesinde yardımlara devam ediyor

İl Millî Eğitim Müdürlüğü depremin altıncı gününde de yardımları ile deprem bölgesindeki vatandaşlara hizmet etmeye devam ediyor.

İl Millî Eğitim Müdürlüğü depremin altıncı gününde de yardımları ile deprem bölgesindeki vatandaşlara hizmet etmeye devam ediyor.

AFAD koordinesinde yapılan çalışmalar kapsamında; Derebucak İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü organizesinde hazırlanan 3.000 adet kumanya ve çeşitli yardım malzemeleri Hatay’ın Kırıkhan ilçesine; Yunak’da hayırsever vatandaşların bağışları ile elde edilen 1.300 kg et, Yunak AİHL ve Yunak YBO yemekhanelerinde kavurma şeklinde hazırlanarak depremzede vatandaşlara ulaştırılmak üzere iki gönüllü öğretmenle Hatay’a; Meram Halk Eğitimi Merkezi tarafından depremzede vatandaşlara ulaştırılmak üzere 1.131 adet battaniye, 1.000 adet eşofman takımı ve 100 bin adet koruyucu maske Kahramanmaraş'ın Elbistan ilçesine gönderildi. Konya genelindeki okullardan toplanan ve Selçuklu MTAL'de dolumu ve bakımı yapılan 100 adet yangın söndürme tüpü de deprem bölgesindeki illere gönderilecek.

Ayrıca Deprem bölgesine gönderilen mobil mutfaklarda vatandaşlara sıcak yemek hizmeti verilmeye devam ediyor. Bu kapsamda, Doğanhisar İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından kurulan Mobil Mutfakta, günlük 5.000 kişiye Osmaniye’de; Cihanbeyli İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü koordinesinde çeşitli yemek firmalarının da katkılarıyla günlük 5.000 kişiye Hatay'ın Samandağ ilçesinde; Kulu Öğretmenevi tarafından kurulan 2 ayrı Mobil Mutfakta, günlük 13.000 depremzede vatandaşa Kahramanmaraş’a; Akşehir İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve Akşehir Belediyesi iş birliği içerisinde günlük 5.000 depremzede vatandaşa Hatay il merkezinde; Akşehir İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ile Akşehir Ticaret ve Sanayi Odası iş birliği içerisinde günlük 5.000 kişiye Hatay'ın Kırıkhan ilçesinde; Bozkır İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü organizesinde depremzede vatandaşlar ve arama kurtarma ekiplerinden oluşan yaklaşık 3.000 kişiye Hatay’da; Çumra İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve Çumra Belediyesi iş birliği içerisinde günlük 15.000 depremzede vatandaşa Hatay/Antakya Otogarında; Karatay BİST Zübeyde Hanım MTAL tarafından kurulan Mobil Mutfak Hatay’da sıcak yemek hizmeti vermeye devam ediyor.

Bununla birlikte deprem bölgesinde çadırlarda yaşayan vatandaşların kullanımına sunulmak üzere il genelindeki meslek liselerinde "çadır sobaları" üretilmekte ve bölgeye hızlı bir şekilde sevk edilecektir. Haber Merkezi

Bakmadan Geçme