Konya ile Azerbaycan arasında turizm atağı! Turist trafiği artırılacak
Konya'da düzenlenen Azerbaycan Destinasyon Tanıtım Semineri'nde, iki ülke arasındaki turizm iş birliğinin geliştirilmesi ve Konya'dan Azerbaycan'a düzenlenecek turların artırılması hedefi öne çıktı.
Konya ile Azerbaycan arasındaki turizm hareketliliğini artırmak amacıyla Novotel Konya’da Azerbaycan Destinasyon Tanıtım Semineri düzenlendi.
Seminere TÜRSAB Konya B.T.K. Başkanı Seyit İbrahim Durmuş, Globe Meets Kurucu ortağı ve TGA Yönetim Kurulu üyesi Hüseyin Kurt, Azerbaycan Turizm Bürosu Türkiye Direktörü Günel Mammadova ve Absheron Hotelleri Bölge Direktörü Cem Türkden katıldı.
KONYA İLE AZERBAYCAN ARASINDA TURİZM İŞ BİRLİĞİ GÜÇLENECEK
Globe Meets Kurucu Ortağı ve TGA Yönetim Kurulu Üyesi Hüseyin Kurt, Azerbaycan’ın dört mevsim turizm imkânı sunduğunu belirterek, Konya’daki seyahat acenteleriyle iş birliğini artırmayı hedeflediklerini söyledi.
TÜRSAB Konya BTK Başkanı Seyit İbrahim Durmuş ise Konya’nın güçlü turizm altyapısına dikkat çekerek, Azerbaycan’a yönelik tur organizasyonlarının artırılacağını ve karşılıklı turist hareketliliğinin geliştirileceğini ifade etti.
AZERBAYCAN'A KİMLİKLE SEYAHAT İMKÂNI
Azerbaycan Turizm Bürosu Türkiye Direktörü Günel Mammadova, Türk vatandaşlarının Azerbaycan’a kimlikle seyahat edebildiğini hatırlattı.
Ülkenin tarihi zenginlikleri, doğal güzellikleri, kayak merkezleri, gastronomisi ve termal kaynaklarıyla yıl boyunca farklı turizm seçenekleri sunduğunu anlattı.
Absheron Otelleri Bölge Direktörü Cem Türkden de Azerbaycan’ın güvenli şehirleri ve kaliteli konaklama imkânlarıyla ziyaretçilerini beklediğini belirtti.
Seminerin sonunda Konyalı seyahat acenteleri, Azerbaycan’a düzenlenmesi planlanan tur programları hakkında görüşmeler gerçekleştirerek yeni iş birliği fırsatlarını değerlendirdi.







