• Haberler
  • Konya
  • Konya Ilgın'da yapılan projeler tanıtıldı: İlçe turizmi canlanacak!

Konya Ilgın'da yapılan projeler tanıtıldı: İlçe turizmi canlanacak!

Ilgın Belediye Başkanı Yalçın Ertaş, basın mensuplarıyla bir araya gelerek, göreve geldikleri zamandan bu yana ilçeye yapılan ve yapımı devam eden projeler hakkında bilgi verdi.

Konya’nın gözde ilçelerinden biri olan Ilgın’da, yapılan yeni projelerle, vatandaşların yaşam kalitesini ve refah seviyesinin yükseltilmesi amaçlanırken, İlçe turizminin de geliştirilmesi hedefleniyor. 


Konya Ilgın’da ilçe geneli projeleri hazırlanan yeni mekanlar bölge ekonomisinin canlanmasına katkıda bulunurken, ilçede yaşayan yerel halkın refahını yükseltmeyi amaçlıyor.  İlçede gazetecilerle birlikte düzenlenen basın gezisinde konuşan Ilgın Belediye BaşkaYalçın Ertaş, yapılan projelerle bölge vatandaşların yaşam kalitesini yükseltmeyi çalıştıklarını aktararak, kalan projelerin de yapılması için yoğun gayret gösterdiklerini ifade etti. 

Konya Ilgın'da yapılan projeler tanıtıldı: İlçe Turizmi canlanacak!

Ilgın’da göreve geldikleri günden bu yana yaptıkları projeler hakkında açıklamalar yapan Belediye Başkanı Yalçın Ertaş, kalkınmış bir ılgın inşa edeceklerini belirtti. Sözlerini devam ettiren Başkan Ertaş, şunlara değindi: “Halka hizmet makamının en yücelerinden birisi olan belediye başkanlığını hakkıyla yapabilmek adına 5 yılı bütün paydaşlarımızla birlikte planladık. Bu planlamayı yaparken şehrimizin gelişmeye müsait bütün alanlarını göz önünde bulundurarak, Ilgın’ı her alanda kalkındırmanın ve marka bir şehir yapmanın planlamalarını yaptık. Yaklaşık 3500 yıllık bir mazisi olan ilçemizin geçmişten bugüne her metrekaresinde ki sorumluluğumuzun bilincinde, hemşehrilerimizin ihtiyaçlarının farkında olarak, belediye imkânlarımızı da göz önünde bulundurarak, en iyi hizmeti en hızlı şekilde sunmak gayreti içerisindeyiz. İnanıyorum ki 2023 yılı sonunda stratejik planımızda da öngördüğümüz hedeflerimize ulaşmış, bugünümüzden çok daha faklı ve gelişmiş bütün hemşehrilerimizin içerisinde yaşamaktan daha da mutlu olduğu, her anlamda kalkınmış bir Ilgın inşa edeceğiz. Ilgın için yapmış olduğumuz çalışmalarda ve yatırım hamlelerinde bizlere desteklerini eksik etmeyen başta Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere, Sayın Bakanlarımıza, Sayın AK Parti Konya Milletvekillerimize, Sayın Konya Büyükşehir Belediye Başkanımıza, Sayın AK Parti Konya İl Başkanımıza ve göreve geldiğimiz günden bugüne kadar teveccühleri ve duaları ile bize güç veren değerli hemşehrilerime en içten duygularımla teşekkürlerimi sunuyorum. Bugüne kadar yaptığımız ve yapacağımız yatırımlarımızın şehrimize hayırlı olmasını temenni ediyorum” diye konuştu. 

Konya Ilgın'da yapılan projeler tanıtıldı: İlçe Turizmi canlanacak!
Ilgın’da Yalçın Ertaş’ın göreve gelmesiyle birlikte birçok alanda düzenleme yapılırken, birçok proje de ilçeye kazandırıldı. İşte Ilgın’da ilçeye kazandırılan yeni mekanlar… 

Organize Sanayi Bölgesi
Kapalı Sebze Pazarı
Ilgın Belediyesi Bölge Kapalı Hayvan Pazarı
Jeotermal Seracılık
Biyolojik Atıksu Arıtma Tesisi
Yalburt Alışveriş Merkezi 
Ilgın Vagon Kafe Restoran
Ilgın İş Hanı
5 Yıldızlı Otel Projesi
Apart Otel Projesi 
Hamam Projesi 
Millet Bahçesi
Osmanlı Kent Meydanı 
Ilgın Kültür Merkezi
Eski Cezaevi Kitap Kafe
Mimar Sinan Kültür Han Kitap Kafe ve Okuma Salonu 
Ekoturizm Projesi Bulcuk Mesire Alanı
Ulu Cami (Pir Hüseyin Bey/Çukur Camii) Restorasyonu 
Açık Hava Müzesi 
Geçit Köy Konağı ,
Yalburt Hitit Su Anıtı
Drone ile Tarımsal İlaçlama
Belediye Ekmek Fırını
Sentetik Çim Halı Saha 
275 Konutlu TOKİ Projesi 
Çiğil Mahallesi Mezbahane Açılması

Bakmadan Geçme