Konya İŞ-KUR istihdam köprüsü kuruyor

Konya Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü depremden etkilenen vatandaşlar ile işverenler arasında istihdam köprüsü kuruyor.

Konya İŞ-KUR istihdam köprüsü kuruyor
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Merkez üssü Kahramanmaraş olan ve 10 ilde yıkıma neden olan deprem nedeniyle İlimizdeki Gençlik ve Spor İl Müdürlüğüne bağlı yurtlarında barınan vatandaşlarımıza yönelik olarak İstihdam ve Danışmanlık Hizmetleri eylem planı hazırlandı.

Konya Çalışma ve İş Kurumu İl Müdür Vekili Ömer Tokgöz yaptığı açıklamada kentimizde misafir edilen ve iş arama sürecinde İŞKUR’dan destek talep eden vatandaşlarımız ile işyerlerinde bu kişileri çalıştırmak için başvuruda bulunan firmalar için geliştirdikleri eylem planının " doğrudan ve yerinde iletişim"  odaklı olarak hazırlandığını ifade etti. 
Şehrimize yabancı olan ve şehrimizi tanımayan depremden etkilenen vatandaşlarımız İl Müdürlüğümüze gidip gelmek için zaman harcamasınlar ve işyerlerine intikal sorunu yaşamasınlar diye şimdilik ikamet ettikleri yurtlarda yani bulundukları ortamlarda doğrudan ziyaret edilerek, çalışma yapılarak bilgilendireceklerini belirtti.

Eylem planı kapsamında yöneticiler ve uzman personelden oluşan 6 kişilik üç ekip ile aynı gün içinde üç ayrı yurtta her gün tam zamanlı olarak çalışacaklarını belirten İl Müdür Vekili Ömer Tokgöz, bu kapsamda ön temasları ve programı bizzat yaptığını belirterek Kimya Hatun, Mesnevi ve Sadrettin Konevi Kız Yurtlarında 20.02.2023 günü sabah 09.30 'dan itibaren sahada olacaklarını belirtti.

Bu kapsamda yönetici ve uzman personelden oluşturulan saha ekipleri  bir program kapsamında çalışmalarını yürütecekler.

Buna göre 1. evrede doğrudan yurtlarda kalan misafirlerimiz ile bilgilendirme toplantısı yapılarak, kamu ve özel sektörde bulunan açık işler ve başvuru şekilleri hakkında bilgilendirme yapılacak. 

Daha sonra kayıt ve başvuruların alınacağını, 2. evrede ise uzmanların bu kayıt bilgilerini, İl Müdürlüğümüz portföyünde bulunan açık işler ve misafirlerimize öncelik tanıyan firma taleplerini inceleyerek eşleştirme yapacaklar, uygun açık iş bulunması halinde işveren ile diyalog kurularak istihdamın sağlanacağını söyledi.

İstihdam köprüsünün kurularak firmalar ile çalışmak isteyenlerin bir araya getirileceğini, takip eden süreçte ise 3.evreye geçileceğini belirtti.
İl Müdür Vekili Ömer Tokgöz açıklamalarının devamında, aynı meslek grubundan talepte bulunan işveren temsilcilerinin katılımı ile yurtlarda "Firma Görüşmeleri" organize edeceklerini,  firma temsilcileri ile iş arayanları doğrudan bir araya getirerek zaman kaybını ortadan kaldıracaklarını, aynı firma görüşmelerini gerektiğinde İl Müdürlüğünde de yapabileceklerini, birebir danışmanlık ile özgüven ve motivasyonlarına destek olarak onların çalışma  hayatına  kazandırılması için çalışacaklarını vurguladı.

Bu doğrultuda depremden zarar gören vatandaşlarımızın istihdamına katkı sunmak ve onların sosyal ve ekonomik hayatlarına katkı sunmak isteyen tüm firmalara işveren danışmanı uzman personel tarafından e-posta zinciri ile bilgi verildiğini, yanı sıra firmaların insan kaynakları personeli ile iletişim amaçlı sosyal medya grubunda da çağrı yapılarak bilgilendirme yapıldığını belirtti ifade eden Tokgöz, Firmaların yoğun bir dönüş yaparak açık iş ilanları verdiklerini, kendilerine destek olan firmalara ve yurtlarda çalışma imkanı sağlayan  Gençlik ve Spor İl Müdürlüğüne ve Yurtlardan sorumlu yetkililere şükranlarını sundu. 

Bakmadan Geçme