Konya İŞKUR'dan istihdam köprüsü

Konya Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü, Kredi ve yurtlar kurumu (KYK) yurtlarında barınan depremzedeler ile işverenler arasında istihdam sağlıyor. Konya Çalışma ve İş Kurumu İl Müdür Vekili Ömer Tokgöz, '3 basamaklı bir eylem planı ile yardımcı olmaya gayret ediyoruz' dedi.

Konya İŞKUR'dan istihdam köprüsü
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Konya Çalışma ve İş Kurumu İl Müdür Vekili Ömer Tokgöz, geçen hafta Pazartesi gününden bu yana 3 ekip halinde 18 kişilik uzman ekibiyle sahada olduklarını belirtti. Tokgöz, “Kredi ve Yurtlar Kurumuna bağlı tüm yurtlarda bir istihdam eylem planı geliştirdik. Depremzede olarak ilimizde misafir edilen ve yurtlarda kalan yurttaşlarımıza, 3 basamaklı bir eylem planı ile yardımcı olmaya gayret ediyoruz. Bu süreçte kendilerinin kayıtlarını almak üzere yurtlarda tarama çalışması yaptık. Geçen hafta pazartesi gününden itibaren, 20 Şubat’tan itibaren üç ekip, 18 kişilik mevcut uzmanlarımızla, kayıtlarını alıyoruz” diye konuştu.

Depremden etkilenen vatandaşlar ile işverenler arasında istihdam sağlanması için 3 basamaklı eylem planın aşamalarından bahseden İŞ-KUR İl Müdür Vekili Ömer Tokgöz, “Depremzedelerimizin bilgilerini güncelliyoruz ve iş piyasası ve çalışmak istedikleri alanlar hakkında bilgilerini kaydediyoruz. İkinci aşamada da bu aldığımız bilgileri kontrol ederek, kurumumuza, depremzedelere istihdam etmek istediğini belirten veya normal eleman arıyorum diyen firmalardan eşleştirme ve müracaatlarını sağlama çalışması hazırlıyoruz. Son olarak ise üçüncü basamak, önümüzdeki hafta içinde somutlaşacak bir durum. Şu an bize depremzede istihdam etmek istediğini belirten 130 civarında işverenimiz var. 446 civarında da değişik meslek gruplarından eleman aradıklarını belirtiyorlar. Dolayısıyla bu firmalarla buradaki yurtlardaki depremzedelerin profiline bakarak hangi meslek grubunda, hangi alanda yoğunlaşıyor ise onları burada firma görüşmeleri yaparak doğrudan barındıkları yurtlarda bir araya getirmeyi planladık. Çünkü insanlarımız hem Konya’yı tanımıyor gerçek anlamda hem de firmalarla ziyaret ve işletmelere gidiş geliş anlamında Konya çok geniş bir alana sahip. Boşuna zaman ve imkanlarını kaybetmesinler, harcamasınlar diye düşünüyoruz. Dolayısıyla bugün de Şems-i Tebrizi KYK Kız Öğrenci Yurdundan bu çalışmanın devamını gerçekleştiriyoruz” şeklinde açıklamalarda bulundu.

Bugün itibariyle tüm yurtlardaki çalışmalarını tamamladıklarını belirten Tokgöz, “Yine ihtiyaç olması durumunda, kamu kurumlarında, otel ve misafirhanelerinde kalan depremzede misafirlerimize yardımcı olmak için hizmet vermeye gayret edeceğiz” dedi.

Bakmadan Geçme