Konya JMO'da 'Mesleğimizde Uzmanlaşıyoruz' eğitimi tamamlandı

Jeoloji Mühendisleri Odası (JMO) Konya Şubesi tarafından yürütülen ve Mevlana Kalkınma Ajansı (MEVKA) tarafından desteklenen oda üyeleri ve ilgili meslek sahipleri tarafından alınan 8 günlük Netcad eğitimi projesi tamamlandı.

Konya JMO'da 'Mesleğimizde Uzmanlaşıyoruz' eğitimi tamamlandı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

MEVKA tarafından desteklenerek, JMO Konya Şubesi tarafından yürütülen “Mesleğimizde Uzmanlaşıyoruz” projesi tamamlandı. Projeyle ilgili açıklamalarda bulunan JMO Konya Şube Genel Sekreteri Şükrü Yavuz Pınarkara, “24 Eylül – 16 Ekim 2022 tarihleri arasında hafta sonları 2’şer gün 6’şar saatten olmak üzere 48 saat süren 4 farklı sertifika programını içeren Netcad Uygulamaları Eğitim Programı başarıyla tamamlanmıştır. Alınan bu eğitimle; Şubemize üye olan 25 mühendis ve 5 farklı kamu kurumundan Teknik Personelin katılımı ile verilen eğitimlerde ilgili bireylerin kurum ve firmalarındaki faaliyetlerine katkı sağlanmıştır. Elde edilen GIS haritaları üzerinde verilerin değerlendirilmesi konularında özellikle eğitime katılan 11 farklı Jeoloji Hizmeti veren firma ile Çevre, Şehircilik Ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü, KOSKİ ve AFAD İl Müdürlüğü gibi kurumlardan gelen personelin farklı kaynakların geliştirilmesi yolunda adım atılması sağlanmıştır. Mesleki disiplinimiz gereği sıkça yapılan arazi ve saha çalışmalarında elde edilen verilerin dijital ortama aktarımı ciddi oranda kolaylaşmıştır. Şubemize üye olup hali hazırda iş arayışında olan 4 genç mühendisimizin de eğitimler sonunda aldıkları sertifika ile özgeçmişlerine artı değer katmaları sağlanmıştır.” diye konuştu.

Beşeri sermaye geliştirilmelidir

Bölgesel kalkınmada öncelikle beşeri sermayenin geliştirilmesi gerektiğine dikkat çeken JMO Konya Şube Başkanı Şükrü Arslan ise “Mevlana Kalkınma Ajansının desteği ile yürütülen “Mesleğimizde Uzmanlaşıyoruz” Projesi ile üye ve ilgili meslek sahiplerinin mesleki gelişimlerini desteklenerek iş faaliyetlerimizin kalitesinin yükseltilmesinde büyük katkılar sağlayacaktır. JMO Konya Şubesi olarak projemizi kabul edip hem finansmanını karşılayan, hem de teknik desteklerini esirgemeyen MEVKA Genel Sekteri Sayın İhsan Bostancı ve ekibine, eğitimleri veren Netcad A.Ş. firmasına, uygulama standartlarını yükseltmek, mesleki gelişimlerine katkıda bulunmayı amaçlayarak zorlu eğitim sürecine katılan kursiyerlerimize teşekkür ediyor çalışma hayatlarında başarılar diliyoruz.” dedi. HAKKI VADİ

Bakmadan Geçme