Konya, Kent İçi Ulaşım Konusunda Avrupa Birliği ile İşbirliği Yaptı

Konya Büyükşehir Belediyesi, Avrupa Birliği'ne bağlı JPI Urban Europe iş birliğiyle düzenlenen 'AGORA Konya Tematik Diyalog Toplantısı'na ev sahipliği yaptı. Türkiye, Avusturya, Belçika, Fransa, İsveç, Letonya ve Romanya'dan gelen heyetlerin iki gün boyunca katıldığı toplantılarda, kent içi ulaşım sorunları ve çözüm önerileri ele alındı.

Konya, Kent İçi Ulaşım Konusunda Avrupa Birliği ile İşbirliği Yaptı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Konya Büyükşehir Belediyesi, Avrupa Birliği’ne bağlı JPI Urban Europe iş birliğiyle kent içi ulaşım konularını odağına alan “AGORA Konya Tematik Diyalog Toplantısı”na ev sahipliği yaptı.

Toplantı, Konya Büyükşehir Belediyesi Taş Bina Kültür ve Sanat Merkezi'nde düzenlendi. Şehirlerin iklim nötrlüğüne ulaşma zorlukları, aktif hareketliliğin yaygınlaştırılması, sürdürülebilir yük taşımacılığı çözümleri ve kent içi trafik hız azaltımı gibi konular çalıştaylarla tartışıldı. Yerel yönetim temsilcileri, akademisyenler ve iş dünyasından katılımcılar sorunlara çözüm önerileri sundu.

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, toplantılar sırasında uluslararası düzeyde önemli bir etkinliğe ev sahipliği yapmaktan memnuniyet duyduklarını belirtti. Altay, yapılan çalışmalar sonucunda Konya için yeni bir ufuk ortaya çıkmasını temenni etti.

KONYA’NIN TRAMVAYLARI İNCELENDİ

Ayrıca, yabancı heyetler Konya'nın şehir içi ulaşım modelini yakından görmek amacıyla saha gezisine katıldı. Kazım Karabekir Caddesi'nin araç trafiğine kapatılması, Kültür Park'taki turnikeli otobüs durakları, bisiklet tamir istasyonları, paylaşımlı bisiklet sistemi, bisiklet tramvayı, Bedesten ve Türbeönü Çarşıları'nın yayalaştırma bölgeleri, katenersiz tramvay bölgesi ve bataryalı tramvay gibi projeler incelendi.

AGORA TOPLANTILARI NEDİR?

AGORA toplantıları, Avrupa Birliği'nin finanse ettiği hibe programları için tanışma ve ortaklıkların oluşturulması adına önemli fırsatlar sunan etkinlikler olarak biliniyor. Bu tür toplantılar, farklı kentsel paydaşların bir araya gelerek gündemdeki sorunlara çözümler aramasını, fikir alışverişinde bulunmasını ve ortak çalışma imkanları oluşturmasını amaçlıyor.

Bakmadan Geçme