• Haberler
  • Asayiş
  • Konya KOM'dan operasyon: İş yeri sahte plaka imalathanesi çıktı!

Konya KOM'dan operasyon: İş yeri sahte plaka imalathanesi çıktı!

Konya'da KOM Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından gümrük kaçağı araç ve sahte plaka ticareti yapan 3 iş yerine operasyon düzenlendi.

Konya KOM'dan operasyon: İş yeri sahte plaka imalathanesi çıktı!
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Konya Emniyet Müdürlüğüne bağlı Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, gümrük kaçağı araç ve belgede sahtecilik suçlarına yönelik gerçekleştirdiği çalışmalar sonucunda tespit edilen 3 iş yerine baskın yaptı.

İŞ YERİ SAHTE PLAKA İMALATHANESİ ÇIKTI

Belirlenen adreslerde yapılan aramalar neticesinde iki gümrük kaçağı araç ve bir çalıntı araç ele geçirildi. Karatay İlçesinde bir iş yerinin de sahte plaka imalathanesine dönüştürüldüğü tespit edildi. İş yerinde yapılan aramalar sonucu 185 adet sahte plaka, 3 adet sahte plaka yapımında kullanılan pres makinesi, 1 adet karekod makinesi, 1 adet mühür baskı makinesi, 1 adet TSOF (Şoförler Odası Federasyonu) ibareli soğuk mühür, 1 adet sahte plaka boyama makinesi, 8 adet plaka kalıbı, 2.135 adet boş plaka sacı, 860 adet harf ve rakam kalıpları tespit edilerek ele geçirildi.

KOM Şube Müdürlüğünün gerçekleştirdiği başarılı çalışmalar sonucunda gözaltına alınan 4 şüpheli hakkında Kaçakçılıkla Mücadele Kanununa Muhalefet ve Resmi Belgede Sahtecilik suçlarından adli işlem başlatıldı.

Konya KOM'dan operasyon: İş yeri sahte plaka imalathanesi çıktı!

Bakmadan Geçme