Konyalı öğrencilerin LGS heyecanı

Konya'da Liseye Geçiş Sınavı (LGS) saat 09.00'da ilk oturum, saat 11.30'da ikinci oturum olmak üzere gerçekleştirildi. 1'nci oturumda 50 soru sözel alandan 75 dakika, 2'nci oturumda 40 soru sayısal alandan 80 dakika olacak şekilde uygulandı. ÖSYM tarafından uygulanan imtihanda Konya'da LGS sınavına giren ortaokul öğrencileri yaşadıkları sınav heyecanını gazetemize anlattılar.

KONYA HABER: Liselere Geçiş Sistemi (LGS) sınavı bugün 1. oturumu saat 09.30, 2. oturumu 11.30 itibariyle Türkiye genelinde başlatıldı. Kimi öğrencinin göz yaşı döktüğü kimi öğrencinin sevinçle çıktığı LGS sınavı saat 12.50 itibariyle son buldu. Peki, milyonlarca öğrencinin sorular karşısında ter döktüğü sınav nasıldı? Konya’da sınava Liseye Geçiş Sınavına giren öğrenciler duygularını bizimle paylaştı. 

Sözel sorularda genel olarak zorlandığını söyleyen Mehmet Mete Koruluk,” Türkçe dışında çok zorlanmadım. Matematik zorlayıcı değildi kolaydı. Sözel derslerde çok heyecan yaptım zorlandığım için ama sayısal derslerde hiç heyecan yapmadım. Sınav için de çok çalışmadım ama güzeldi. Gitmek istediğim lise de evime yakın güzel bir Anadolu Lisesi olsa iyi olur.” diye belirtti.

Fen Bilimleri dersi haricinde hiç zorlanmadığından söz eden Mustafa Talha Mermerkaya,” Sınav çok güzeldi sadece Fen dersinde biraz zorlandım. Çalıştığım için çok heyecan yapmadım. ASELSAN Konya Meslekî ve Teknik Anadolu Lisesi’ne gitmek istiyorum. Allah’ın izniyle sonucun güzel olacağını düşünüyorum. “ ifadelerini kullandı.

İngilizce dersinde biraz zorlandığını diğer derslerde hiç öyle bir sıkıntı yaşamadığını ifade eden Talha Demirel,” Türkçe, matematik dersleri güzeldi kolay geçti. Çok fazla heyecan yapmadım. Sorular genelde bildiğim yerlerden geldi. Sadece İngilizce dersinde biraz zorlandım. Ama sınav sonucunun yine de güzel geleceğini düşünüyorum. “ diyerek sınavın güzel be kolay olduğunu belirtti. 

Sınavının çok güzel geçtiğini ve gayet memnun kaldığını dile getiren Ebrar Nur Mermerkaya,” Çok güzel geçti. Beklediğimden daha basit sorular çıktı. Sadece Din kültürü ve Ahlak Bilgisi dersinde biraz zorlandım. Şıklar biraz birbirine benziyordu. Sınav sonucumun gayet güzel gelmesini bekliyorum. Dolapoğlu Anadolu Lisesine gitmeyi çok istiyorum.” Dedi.

KONYA HABER - HAKİMİYET
 

Bakmadan Geçme