Konya Lonca Teşkilatı Konya Müteahhitler Birliği evsahiğliğinde bir araya geldi.

Önemli konuların ele alındığı toplantıda, Toplantıya misafir olarak katılan Konya STK Platformu Başkanı Adem Ceylan Deprem ile birlikte STK'ların öneminin bir kez daha anlaşıldığını, STK'ların platform üzerinden organize olmuş bir şekilde birlikte hareket ediyor olmasının sonuçları çok daha verimli hale getirdiğini, STK platformunun 40 yıllık geçmişini ve süreçlerini anlatarak Valilik ve platform koordinesinde hale devam eden ev eşyası, yurtlar ve depremzedelerin Konya da nasıl misafir edildiğine yönelik bilgiler aktardı.

Konya Lonca Teşkilatı Konya Müteahhitler Birliği evsahiğliğinde bir araya geldi.
TAKİP ET Google News ile Takip Et

KONYA HABER: Depremin ekonomiye etkisini dile getiren KTO Başkanı Selçuk Öztürk; Kısa ve uzun vadede depremin etkilerini değerlendirerek, 99 yılında gölcük depreminin etkileri ile kıyaslandığında 10 ili kapsayan deprem bölgesinin ekonomiye üretime ve ihracata etkisinin ortalama yüzde 9 seviyesinde olduğu, Adana ve Gaziantep merkezinin çok etkilenmediğini düşündüğümüzde toplam ekonomiye etkisinin yüzde 5’ler seviyesini geçmeyeceği, bu rakama da ülkemizin dinamik ve ekonomik yapısı içerisinde bir yük veya sorun oluşturmayacağı hususunda bilgilendirdi.

KTB Başkanı Hüseyin Çevik; Deprem bölgesinde yer alan tarım arazilerinin ve tarımın herhangi bir suretle etkilenmeyeceğini, tarıma şuanda olumsuz bir yansımasının görünmediğini söyledi. Tarım ve hayvancılık için devlet gerekli desteği bölge için hızlı bir şekilde sağladığını aktardı.

Komüt Başkanı Adem Bulut; Türkiye de yılık ortalama 700 bin konut inşa edildiğini bunun yaklaşın 300 bininin bölgeye yapılacak olmasının ciddi bir yük olmayacağını, belki sadece iş gücü ve personel noktasında sorun yaşanabileceğini bu sorunun da aşılabileceğini bildirdi.

Gerçekleştirilen toplantıda 46500 depremzedenin şu anda Konya ya geldiği 20 bin depremzedenin yurtlara geri kalanların ise evlere yerleştirildiği, depremzedelerin kalacakları konutlar ve geçici konaklama alanlarının sağlandığını fakat Konya’da her yıl 20 bin yeni konuta ihtiyaç duyulduğu aktarıldı.

Konyagiad Başkanı Gülvezir Korkmaz; Deprem sonrasında İnşaat malzemeleri fiyatlarına bir etkinin olmayacağını belirterek beton fiyatlarında oluşan artışların 1 şubata ait fiyat güncellemeleri olduğu ve Konya bölgesinin Türkiye’nin en ucuz hazır betonunu kullandığı vurgusunu yaparak bilgilendirmede bulundu.
Deprem gerçeğinin unutulmaması gerektiği, aynen asansörlerde olduğu gibi binaların da kategorize edilerek belli periyotlarda kontrollerinin yapılıp sınıflandırılması gerektiği Konya Müteahhitler Birliği tarafından belirtildi.
Marmara depremi ihtimaliyle Konya-Karaman-Aksaray-Niğde bölgesinde oluşabilecek fabrika göçünün ihtimali olması durumunda doğru yönlendirme yapılarak Konya şehir merkezinin dışında Ereğli-Çumra-Akşehir-Karaman gibi bölgelere planlı bir şekilde kurulmasını, lojistik ağlarla limana bağlanmasının uygun olacağı, ortak kanaat olarak değerlendirildi.

Konya Müteahhitler Birliği (KOMÜT) ev sahipliğinde gerçekleşen toplantıya KTO Başkanı Selçuk Öztürk, KTB Başkanı Hüseyin Çevik, ASKON Başkanı Atilla Sinacı, ASRİAD Başkanı Abdullah Karabağ, DERSİAD Başkanı Musa Özkan, TÜMSİAD Başkanı Ahmet Serçe, KONTİMDER Başkanı Gökhan Küçük, KOMÜT Başkanı Adem Bulut, GİVKONYA Başkanı Fatih Ceylan, KONİAD Başkanı Mustafa Balta, KONYAGİAD Başkanı Gülvezir Korkmaz katılım gösterdiler.
 

KONYA HABER- HAKİMİYET

Bakmadan Geçme