Konya MEM Müdürü Yiğit Otizm etkinliğine katıldı

İl Millî Eğitim Müdürü Murat Yiğit, 23 Mayıs 2023 tarihinde Müdürlüğün ortağı olduğu Otizmde Beden Bilgisi, İşaret Etme ve Taklit Eğitimi İçin Artırılmış Gerçeklik (ARBİT) isimli Erasmus+ KA2 stratejik ortaklık projesinin çoğaltıcı etkinliğine katıldı.

Konya MEM Müdürü Yiğit Otizm etkinliğine katıldı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

KONYA HABER: Programda bir konuşma yapan İl Millî Eğitim Müdürü Murat Yiğit, Türkiye, İspanya, Fransa ve Bulgaristan’dan 9 proje ortağının temsilcilerini şehrimizde ağırlamaktan duyduğu memnuniyeti ifade etti. İl Müdürü, “Hedefimiz ARBİT projemizin sonuçlarını da tüm ülke geneline yaygınlaştırmak ve otizmli bireylerimizin eğitiminde artırılmış gerçeklik uygulamalarının daha etkili ve verimli bir şekilde kullanılmasına öncülük ederek otizmli yavrularımızın hayatlarına olumlu dokunuşlarda bulunmaktır.” dedi.

Daha sonra kürsüye gelen Necmettin Erbakan Üniversitesi Ahmet Keleşoğlu Eğitim Fakültesi Özel Eğitim Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Hakan Sarı, “Otizm ve Vücut Şemasının Önemi” isimli sunumunu gerçekleştirdi.

Programda, ARBİT projesi ile otizmli öğrencilerin eğitiminde, onların bağımsız yaşam becerileri geliştirmelerine katkı sağlayacak, teknolojiyle bütünleşmiş eğitim içeriklerinin eğitim sistemine kazandırılmasının amaçlandığı belirtildi. Proje koordinatörleri, akademisyenler, yurt dışı proje ortakları hazırlanan proje ürünlerini ve proje kapsamında hazırlanan Piktogram odasını, bu odada yapılan çalışmaların ve bilimsel araştırmaların sonuçlarının sunumları yapıldı. 

Programa ARBİT Erasmus+ KA2 proje ortaklarının temsilcileri, akademisyenlerin yanı sıra ülkemizin farklı şehirlerinden özel eğitim okul müdürleri ve öğretmenleri ile veliler Otizmli Bireylerin Eğitiminde Konya Modelimiz hakkında yerinde bilgi almak için katılım sağladılar.

KONYA HABER - HAKİMİYET
 

Bakmadan Geçme