Konya Memleket Partisi'nde istifa! O isim Zafer Partisi'ne katıldı!

Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce'nin Cumhurbaşkanlığı adaylığından çekilmesiyle beraber Memleket Partisine olan tepkiler sürüyor. Konya Memleket Partisi 12'nci sıra Milletvekili adayı Uğur Boz, Milletvekili adaylığından istifa ederek Zafer Partisine katıldı. Boz, 'Kendi kariyeri için iyi bir şey yaptı. Ama emek veren onca insanın emeğine saygısızlık etti.' dedi. 

Konya Memleket Partisi'nde istifa! O isim Zafer Partisi'ne katıldı!
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce’nin Cumhurbaşkanlığı adaylığından çekilmesi kendisini ve gençleri çok etkilediğini söyleyen Uğur Boz, “Kendi kariyeri için iyi bir şey yaptı. Ama emek veren onca insanın emeğine saygısızlık etti. Biz bu zamana kadar hep 3’ncü yolda dik duruşu olan, yolunu savunan birisi olarak Memleket Partisinin yanındaydım. Çekilmesi bizi ve bizim gibi gençleri gerçekten çok etkiledi.” şeklinde konuştu. 

“BENİM DARGINLIĞIM EMEĞE SAYGISIZLIK YAPILMASI”

Muharrem İnce’den ziyade Memleket Partisinden ayrılmak için bir sebebiniz var mı? sorusu yöneltildiğinde Uğur Boz, “Muharrem İnce’den başka bir sebebim yok. Şöyle ister istemez yeni kurulmuş bir parti. Bazı yerlerde ister istemez sıkıntılar olur. Çünkü herkes tam kadrosuna oturmadı. Bulduğumuz adamı bulduğumuz alana yerleştirdik. Liyakate göre sonradan yerleşme olurdu bu yüzden hiçbir kırgınlığım yok. Benim dargınlığım emeğe saygısızlık yapılması. Ve emeğe saygısızlığa da tahammülüm yok.” ifadelerine yer verdi. 

“AL BAYRAĞA LAF ETTİRMEMEK LAZIM”

Yirmi yılık başarısız bir iktidar ve yirmi yıllık başarısız bir muhalefet olduğunu söyleyen Boz, “Çünkü yirmi yıllık başarısız bir iktidar var. Yirmi yıllık bir başarısız muhalefet var. Bu ikisi arasında her zaman bize seçme zorunluluğu bıraktılar. Sürekli olarak dediler ki burada ölüm var. Burada hastalık var. İkisi arasında seçim yapacaksınız. Ben milliyetçi bir insanım bu memleketin bayrağına, vatanına, milletine laf ettirecek kimsenin yanında durmam. Kimse içinde oy istemem. Kendimin paylaştığı twet’de de zaten belirttim omurga olması lazım insanda. Al bayrağa laf ettirmemek lazım. Bu iki tarafta da var. Bir tarafta HÜDA Par bir tarafta Yeşil Sol. Bu insanlara ben destek verip oy toplayamam ve kendi gururuma yediremem. Bu yüzden Zafer Partisi bizim için en doğru seçenek oldu.” dedi. 

ZAFER PARTİSİ KONYA İL BAŞKANI SALİH ÜMÜTKESMEZ: “UĞUR BEYİN PARTİMİZE KATILMASINDAN MEMNUNUZ”

Zafer Partisi ve Memleket Partisinin ortak söylemleri olduğunu dile getiren Zafer Partisi Konya İl Başkanı Salih Ümütkesmez, şu şekilde konuştu: “Uğur beyin partimize katılmasından dolayı memnunuz. Beklediğimiz bir olay daha da katılımın olacağını düşünüyorum. Çünkü Memleket Patisinin tabanı ile bizim tabanımız birbirimize benziyor. Söylemlerimiz büyük bir kısmı aynı. Bizler Cumhuriyetin değerleri Atatürk çizgisinde Türk Milliyetçisi insanlarız. Onlarında benzer savunması var. Memleket Partisindeki gençlerimiz, partililer ikili sıkıştırmadan rahatsızlar. Cumhur İttifakı ve Millet İttifakı sıkıştırmasından rahatsızlardı 3’ncü yoluz diye çıkmışlardı. Şimdi orası dağılma sürecine girerse oradaki arkadaşlarımızın gelebileceği tek adres Zafer Partisidir. Çünkü söylem olarak Zafer Partisinde benzer şeyler söylüyorlar. Zaten süreçte bir geçişkenlik vardı. Bazı gençler bize geliyor sonra Memleket Partisine gidiyorlardı. Veya oraya gidip oradan bize geliyorlardı. Bu geçişkenliği gözlemliyorduk. O anlamda Uğur beyin bize katılması güzel oldu. Ve bunun devamının geleceğini Memleket Partisindeki arkadaşlarımızın aynı fikre aynı duyguları yaşadığımız için Zafer Partisinde buluşacağımızı düşünüyorum."
 

Bakmadan Geçme