Konya merkezli 21 bin üyeli dernek

Konya'da, hem maddi hem de çap olarak en büyük genel merkez özelliğine sahip tek dernek olan, Dünya Zihinsel ve Fiziksel Engelliler Derneği Genel Başkanı Mevlüt Ayvaz, gerçekleştirdikleri çalışmalarla ilgili önemli bilgiler verdi.

Konya’da 1800, Türkiye genelinde ise 21 bin üyeye ulaştıklarını söyleyen Ayvaz, yaşı 65’i geçkin herkesi de kabul ettiklerini aktardı.

Engelli raporu olmayan kimseye yardımda bulunmuyoruz diyen Ayvaz “Konya’da bir, ikisi hariç görme engelli derneklerinin hepsine hizmet veriyoruz. 350’yi geçkin zihinsel, fiziksel ve görme engellimiz ve 750 kişi de Afganlılar var’’ diye konuştu.

Gıda kolisi, ayakkabı ve yakacak kömür yardımlarında bulunduklarını belirten Ayvaz, kunduracıların hepsinin yardım ettiğini ve bazı ailelerin de sadaka ve filtrelerini verdiklerinin altını çizdi.

Nakdi yardıma fazla girmediklerini fakat elektik, su ve doğalgaz faturalarını ödeyemeyenlere yardımcı olduklarını da aktaran Ayvaz, “Ekibimizin biri şuan raporlarla uğraşıyor, adamın yüzde 85 raporu var ama hastaneye müraacat ediyor ve yüzde 65’e iniyor. Yani mantığa sığmayan şeyler, çarkta bir bozukluk var ama neresinde var bilmiyorum. Bunu büyüklerimize anlatmaya çalışıyoruz, bunlar için mücadele veriyoruz” dedi.

‘SİYASİLERDEN HİÇBİR DESTEK ALMIYORUZ’

Siyasetçilerin ise sadece engelliler gününde ve seçim zamanında geldiklerini aktardı. Ayvaz, “Sadece İYİ Parti’den yardım aldık ve Demokrat Parti’de geldi. Onun harici siyasilerden hiçbir destek almadık, derneği hep siyasi görüşün üstünde tuttum ama PKK hariç herkese kapımız açık.” diye konuştu.

Mevlüt Ayvaz, Türkiye’nin çeşitli illerinde derneklerinin, Avrupa’nın dört yerinde ise temsilciliklerinin olduğunu ve buralardan yardım aldıklarını ifade etti. 

Deprem bölgesine, 1 milyon 850 bin TL yardım yaptıklarını söyleyen Ayvaz, “Sanayide parmakla gösterilebilecek 4-5 tane kıymetli ağabeylerimiz var, onlar bize destek oluyorlar” dedi.
Son olarak ise önümüzdeki günlerde yapacakları çalışmalara değinen Ayvaz, Kurban Bayramı’na hazırlandıklarını ve 400 kişiye lokum, şeker, ayakkabı yardımı yapacaklarını aktararak sözlerini tamamladı.

HABER: AHMET ÖZER 
FOTOĞRAF: ABDULLAH GÜLDAĞLI


 

Bakmadan Geçme